Bezuinig op de energiekosten met goede isolatie

De energieprijzen staan steeds hoger. De energierekening zal daarom de komende tijd ook nog fors stijgen. Om te voorkomen dat jij in de wintermaanden honderden euro’s kwijt bent aan de energieleverancier, moet je bekijken welke veranderingen je aan kunt brengen in de woning. Goede isolatie aanbrengen is bijvoorbeeld een van de eerste stappen waar je naar moet kijken op dit gebied. Met een groot aantal isolatiemethoden is er altijd wel een variant die goed bij jou past. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je tot isoleren overgaat? En hoeveel kan het uiteindelijk schelen op jouw energierekening?

De vloeren voorzien van goede isolatie

Isolatie kun je op veel verschillende plaatsen uitvoeren. Een van de meest gekozen vormen is door de vloeren van isolatiemateriaal te voorzien. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. In eerste instantie moet je kijken of er een kruipruimte aanwezig is. Deze kruipruimte kan namelijk van speciale isolatievlokken worden voorzien, waardoor je niet alleen de warmte binnenshuis houdt, maar ook het vocht tegenhoudt dat via de grond omhoog komt. Je voorkomt hiermee dus ook gelijk vochtproblemen in huis. Als je wel vocht in huis hebt, zal dit ook weer voor extra kosten zorgen. Ook op dit gebied kun je dus een flinke besparing krijgen als je de kruipruimte goed isoleert.

Warmte niet door de muren laten ontsnappen

Het huis isoleren kan ook door de muren aan te pakken. Zowel de binnenmuur als de spouwmuur en gevel kun je van isolatie voorzien. Om de isolatie hierin aan te brengen, zal een professional kleine gaatjes boren. Deze gaten zijn vrijwel niet zichtbaar, waardoor jouw huis dezelfde uitstraling behoudt. Ook hiervoor zijn er meerdere isolatiematerialen te gebruiken. De professional zal te allen tijde bekijken wat de beste oplossing is. Tevens zal deze ook bekijken of het isoleren van een spouwmuur mogelijk is of dat andere delen van de muur aangepakt dienen te worden. Je kunt hiermee wel altijd genieten van een aangename temperatuur in huis en hoeft minder te stoken om de gewenste resultaten te behalen.

Enkele honderden euro’s besparen op de energiekosten

Jouw huis isoleren kan jou een flinke besparing per jaar opleveren. Doordat je minder hard hoeft te stoken, kan het al snel enkele honderden euro’s op de energierekening schelen. Het is hierbij afhankelijk van jouw stookgedrag hoeveel het daadwerkelijk zal zijn. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je bij enkel glas alsnog veel warmte verliest. Je zult daarom ook andere delen van het huis aan moeten pakken om de gewenste resultaten te behalen. Ondanks dat je niet volledig zonder kosten komt te zitten, zorg je er wel voor dat de energierekening betaalbaar blijft en je tegelijkertijd ook veel wooncomfort realiseert door de aangename temperaturen in de verschillende ruimtes.