Buy the dip: Waarom je op een dieptepunt crypto zou moeten kopen

De laatste jaren hoor je er steeds vaker iets over in het nieuws: de ontwikkelingen op de cryptomarkt. Op het moment dat het goed gaat dan hoor je dat er weer nieuwe records zijn gebroken en op het moment dat het minder goed gaat dan hoor je dat er weer dieptepunten zijn bereikt. Veel mensen kopen voor het eerst cryptocurrency op het moment dat het veel In het nieuws is op een positieve manier. In dit artikel leggen we je uit op welk moment jij zou moeten investeren In de cryptomarkt. Alvast een tip van de sluier: Het is niet op een hoogtepunt.

Zorg dat je geld meer waard wordt, niet minder

Op het moment dat de koersen van de cryptomunten sterk stijgen dan komt het vaak positief In het nieuws. Record na record wordt gebroken, en dit leidt ertoe dat veel mensen gaan investeren In de cryptocurrency. Hierbij treedt er een traditioneel markt principe op. Doordat meer mensen willen investeren in de munten die hard stijgen, stijgt dus ook de vraag. Doordat de vraag stijgt, stijgt automatisch ook de waarde. Het omgekeerde is ook waar. Op het moment dat een cryptomunt minder waard wordt bijvoorbeeld door slecht nieuws over die specifieke munt, dan komt dit het ook in het nieuws. Het gevolg hiervan is dat veel mensen hun cryptomunten weer gaan verkopen. Deze cyclus heeft zich inmiddels al meerdere keren afgespeeld. Munten worden meer waard waardoor de vraag stijgt en vervolgens daalt de prijs waardoor Iedereen het weer wilt verkopen. Op het moment dat je meegaat met de trend en je munt koopt op het moment dat de koers sterk is gestegen dan kan je er vanuit gaan dat er munten die je net hebt gekocht ook weer minder waard worden. Het is dus veel verstandiger om de munt te kopen op het moment dat deze net heel sterk zijn gedaald. Op deze manier bereid je je voor op de sterke stijging die volgt op de sterke daling.

Maar hoe start je dan?

Op het moment dat je hebt besloten dat je wilt investeren In de markt van de cryptocurrency dan is het dus verstandig om in te kopen op een dieptepunt. Dit noemen ze ook wel ‘buy the dip’. Maar welke munt koop je dan? ?Naast de bekende Bitcoin zijn er nog vele alternatieven beschikbaar zoals bijvoorbeeld ripple of shiba inu crypto. Elke munt heeft zijn eigen kernwaarden en werkt op een andere manier.