Dingen die je nodig hebt als je gaat reizen naar Cuba

Gedurende de afgelopen tijd is er een hoop gebeurd. Reizen is in de afgelopen tijd en eigenlijk nog steeds erg lastig geweest. Gelukkig mag er de laatste tijd steeds weer een beetje meer. Mede hierom wil Iedereen graag naar het lekkere weer toe of er in ieder geval even tussenuit. Als je naar Cuba gaat zul je echter wel een aantal dingen moeten regelen die je voor andere reizen niet nodig hebt.

 

Het regelen van een visum

Als je op reis wilt naar Cuba zul je een visum moeten aanvragen. Een visum aanvragen is alleen niet nodig als je met een touroperator gaat reizen. In dit geval zal alleen een toeristenkaart volstaan. De kosten van een visum Cuba bedragen 22 euro. Daarnaast moet je ook in bezit zijn van een geldig paspoort dat na de terugkomst in Nederland nog meer dan een maand geldig moet zijn. Dit doen ze om te voorkomen dat mensen zonder een geldig identificatiebewijs in het buitenland komen te zitten. Denk er hierbij aan om kopieën te maken van je reisdocumenten en paspoort. Door de belangrijke papieren te scannen en naar jezelf te mailen is de kans een stuk kleiner dat je in het buitenland in de problemen komt.

 

Moet je je laten inenten als je naar cuba gaat

Als je van plan bent om te reizen naar een ver land, dan kan het weleens zo zijn dat je verplicht bent om je te laten inenten tegen bepaalde ziektes. Het is echter niet verplicht om je te laten inenten als je naar Cuba wilt gaan reizen. Het is echter wel verstandig om dit te laten doen. Het is aan te raden om contact op te nemen met een huisarts of een GGD bij jou in de omgeving. Je kunt bij deze instanties vaak terecht om de meest recente informatie te krijgen. Hierdoor zul je erachter kunnen komen wat de risico’s zijn als je ervoor kiest om je niet te laten inenten. Daarnaast kun je hier ook de gezondheids voorzorgsmaatregelen vinden. De inentingen die worden aanbevolen voor als je gaat reizen naar Cuba zijn Hepatitus A en DTP. De medische zorg is in Cuba over het algemeen van een hoog niveau. Toch is het zo dat je in een land als Cuba een stuk verder van huis bent dan in Nederland. Doe in het buitenland dan ook altijd extra voorzichtig en probeer de ziekenhuizen te vermijden. Mocht je toch in een ziekenhuis belanden, dan is het slim om genoeg vragen te stellen. Je kunt er beter voor zorgen dat alles goed geregeld is in het buitenland in plaats van dat je later met allemaal problemen komt te zitten.