Hoe is Amsterdam kledingmerk In Gold We Trust ontstaan?

Merkkleding is vooral voor jongeren een manier om je uit te spreken. Welk kledingmerk je draagt, zegt veel over jou als persoon. Daarom vind je tegenwoordig ook een groot aantal kwalitatief hoogwaardige kledingmerken met elk zo z’n verhaal. Een van die merken is het Nederlandse In Gold We Trust. Wat maakt dit kledingmerk zo uniek en populair onder de modebewuste consument? Je leest er alles over in dit artikel.

 

Hoe het allemaal begon met In Gold We Trust

In Gold We Trust begon met ontwerper Eric Franzel. Hij had in een vroeg stadium interesse in het ontwerpen van kleding en liep verschillende stages bij bekende modemerken. Bij een van die stages, namelijk Tailors AND co, leerde Franzel hoe hij zelf een kledinglijn kon opzetten. Dit was het begin van kledingmerk Franzel Amsterdam. Eric Franzel vindt het belangrijk dat de kleding op maat gemaakt wordt en daarnaast hecht hij belang aan het ontwerpen van diverse patronen en tekeningen. 

 

In Gold We Trust staat voor innovatie en creativiteit

De filosofie achter Franzel Amsterdam luidt dat je met hard werken en je door niets of niemand laat tegenhouden ergens kunt komen. Dit zijn de fundamenten van Franzel Amsterdam. Door door te zetten werd de eerste collectie van Franzel Amsterdam getoond tijdens Fashion Week. Hij trachtte de meest comfortabele hoodie ooit te willen maken. In Gold We Trust is een sublabel van Franzel Amsterdam en is binnen korte tijd enorm bekend geworden. Het begon allemaal met de In Gold We Trust shirt die binnen een week uitverkocht raakten. De populariteit steeg in Nederland, waarna ook het buitenland het merk oppakten. Door de grote vraag werd besloten om In Gold We Trust een vast onderdeel te maken van Franzel Amsterdam. Net zoals Franzel Amsterdam is de gedachten achter In Gold We Trust om iets creatiefs en innovatiefs neer te zetten. Daarom wordt de kleding van In Gold We Trust dan ook gemaakt van materialen uit Amsterdam. Alles draait bij dit merk om kwaliteit en dat vertaalt zich in de collectie die ze aanbieden.

 

Waar bestaat de In Gold We Trust collectie uit?

In Gold We Trust is zoals ze zelf zeggen een introvert merk. Het is een merk dat diverse items aanbiedt. Zo kunnen je denken aan shirts, truien en hoodies. Maar bijvoorbeeld ook polo’s, vesten en sokken zijn er te vinden in de collectie. Zoals gezegd draait veel bij dit merk om kwaliteit en dat is dan ook wat je krijgt. In Gold We Trust is een Nederlands kledingmerk om trots op te zijn.