Interieur

Deze pagina gaat over mijn interieur. Zoals ik al had gezegd op de homepagina is één van mijn passies mijn interieur leuk maken. Ik ben vaak bezig met het bezoeken van interieurwebsites om op nieuwe ideeën te komen voor mijn huisje. Ik woon nu sinds een paar jaar in mijn nieuwe huis. Dit was een spannende stap want het was mijn eerste koopwoning. Hieronder wil ik het hebben over mijn stijl in mijn interieur.

Hoe beschrijf ik mijn stijl?

Het lastige is dat ik van best wel veel stijlen hou, ik heb hier echt een middenweg in moeten vinden. Ik hou altijd al van een basic minimalistische stijl. Dit wordt ook wel de Scandinavische stijl genoemd. In een Scandinavische interieurstijl worden er slimme meubels gebruikt (bijvoorbeeld met veel opbergmogelijkheden) en het wordt gekenmerkt door veel wit. Ik hou van wit omdat het veel rust en een opgeruimd gevoel geeft. Daarnaast combineer ik deze stijl met een romantische stijl. Dit doe ik bijvoorbeeld door de boel op te warmen met kleedjes en accessoires zoals kandelaars en kaarsen. Zo geef ik wat meer sfeer in mijn huis en dit vind ik zelf heel belangrijk. 

Tips voor het stijlen van een kamer

Ik heb een aantal tips voor het inrichten van bepaalde ruimtes. Mijn eerste tip is: gebruik de juiste kleur op de muren. Je kan door middel van kleur ruimtes groter (of kleiner) aan laten voelen. Door ruimtes groter te laten lijken, kun je het best gebruik maken van lichte kleuren.Wanneer je het plafond dezelfde kleur als het plafond geeft zal je ook al een ruimer gevoel krijgen. Je kan kleur toevoegen aan je ruimte door gebruik te maken van gezellige schilderijen of foto’s. Ook andere decoraties in de ruimte kunnen meer sfeer creëren. 

Een andere tip voor een modern interieur is dat je gebruik kan maken van designer meubels of designobjecten. Dit zijn soms wat raardere stukken maar dat kan juist heel veel sfeer creëren. Als je een moderne woonkamer wilt krijgen kun je het beste niet al te veel decoratie uitkiezen. De decoratie die je uitkiest kunnen dan van de materialen glas, kunststof (ben ik zelf niet heel erg fan van) of hout zijn.

Als je meer wilt weten over hoe ik mijn huis inricht. Hou dan vooral mijn blogs in de gaten! Ik schrijf regelmatig updates over een verandering in mijn huis of hoe ik de inrichting van mijn huis al heb gedaan.