Maak je eigen kapstok met mooie kapstokhaken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je hal aan te kleden met een bestaande kapstok. Gewoon een kapstok die je kant en klaar in de winkel koopt. Maar wat nu als je er geen weet te vinden die past bij wat jij voor ogen hebt? Dan kun je genoegen nemen met iets dat je eigenlijk niet zo mooi vindt óf je gaat zelf aan de knutsel. Je koopt mooie kapstokhaken en je maakt zelf die kapstok die past bij jouw interieur. Je kunt kapstokhaken kopen in veel verschillende vormen, van heel klassiek tot modern. Maar ook in veel verschillende kleuren. Ga je voor koper, voor grijs of voor een roestkleur? Het is maar net wat jij mooi vindt!

Kapstokhaken aan een stok of gewoon aan de muur

Je kunt ervoor kiezen om zelf een kapstok te maken van een bestaande kapstok. Je kunt de kapstokhaken dan redelijk gemakkelijk vervangen door kapstokhaken die meer passen bij jouw idee van een mooie kapstok. Het is ook altijd mogelijk om geen aparte kapstok te gebruiken, maar de kapstokhaken direct aan de muur te bevestigen. Op die manier kun je dan ook beter rekening houden met de verschillende lengtes van mensen. Heb je kinderen? Dan is het wel zo fijn als zij zelf hun jas kunnen ophangen. Hang de kapstokhaken dan op verschillende hoogtes.

Maak een gangkastje

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de hal alleen wat haken aan de muur te bevestigen, maar waar laat je dan alle mutsen, sjaals en wanten? Een gangkastje is dan een goede oplossing. Maar hoe zorg je er nu weer voor dat dat gangkastje echt mooi past? Door zelf ladegrepen te kiezen. Door zelf de ladegrepen aan te passen zorg je dat je kapstok en je gangkastje een mooi geheel vormen. Kies een gangkastje met een lade voor ieder persoon in je huishouden. Iedereen een eigen lade, dan ben je nooit meer iets kwijt. Nou ja, da's het idee erachter.

Geef je hal een goede kleur

Veel mensen kiezen ervoor om de hal neutraal van kleur te houden. Maar eigenlijk is dat zonde. De hal is de eerste indruk die je maakt op iedereen die jouw huis binnenstapt. En dus kun je er gerust voor kiezen om eens flink uit te pakken. Kies voor een heftig behang in combinatie met een rustige vloer of ga juist voor een wat drukkere vloer in combinatie met wat rustiger muren. Kies vooral voor kleur!