Ontdek stap voor stap welke inktcartridge je nodig hebt voor je printer

Heb je een nieuwe printer gekocht, of heb je je oude printer afgestoft en snel weer nodig? Dan heb je binnenkort waarschijnlijk nieuwe inkt voor je printer nodig. Maar hoe weet je nu welke inktcartridges je nodig hebt voor je printer? In dit blog lees je hoe je stap voor stap ontdekt welke inktcartridges passen bij jouw printer! 

 

Stap 1: Het soort printer 

Voordat je kunt gaan kijken welk type inktcartridge je nodig hebt, is het allereerst belangrijk dat je zeker weet dat een inktcartridge wel is wat er in je printer past. Als je een inkjet-printer hebt, dan heb je inderdaad inktcartridges nodig. In deze cartridges zit vloeibare inkt die bij het printen van documenten in het papier gedrukt wordt. Heb je echter geen inkjet- maar een laserprinter? Dan heb je geen inktcartridges, maar een toner nodig om documenten af te kunnen drukken. Een toner bestaat uit een poeder dat door de printer verhit wordt en vervolgens, tijdens het afdrukken, op het papier wordt gedrukt. 

 

Stap 2: Het model printer

Nu je zeker weet of je wel een inktcartridge nodig hebt, kun je gaan kijken welk formaat cartridge er bij je printer past. Dit kun je doen aan de hand van het merk van de printer en het specifieke model. Ieder printermerk heeft namelijk unieke toners en/of cartridges die perfect passen bij de printers van dit merk. Zo heeft HP eigen cartridges en toners die perfect in hun printers passen, zoals de HP 364 inkt cartridges. Wil je weten welk type cartridge past bij jouw type printer? Ga dan op zoek naar het nummer van het model printer dat je hebt. Meestal is dit nummer aan de voorzijde van je printer te vinden. Als je vervolgens op zoek gaat naar de bijbehorende inktcartridges, dan kun je simpelweg kiezen voor cartridges die passen bij jouw model printer op basis van het modelnummer.

 

Stap 3: Het type cartridge

Er zijn verschillende soorten inktcartridges verkrijgbaar, zoals reguliere cartridges en XL cartridges. Een XL cartridge is echter niet groter dan een reguliere cartridge, want anders zouden deze cartridges niet meer in de printer passen. XL inktcartridges zijn dus niet groter dan reguliere cartridges, maar ze bevatten wel extra veel inkt. Daardoor gaan XL inktcartridges, zoals de cartridges in een HP 364XL multipack, een stuk langer mee dan reguliere inktcartridges. Zo kun je voor een langere tijd blijven printen zonder dat je inkt bij hoeft te vullen.