Welk bad past in mijn badkamer?

Wat is nou het beste bad voor in mijn badkamer? Welk bad past in mijn badkamer? En welk soort bad zou in mijn badkamer het mooiste staan? Dit zijn enkele vragen waar menig huiseigenaar tegenaan loopt. Op het moment dat je iets aan je badkamer wilt doen, doe je al snel iets aan het bad. Het bad is qua afmetingen immers één van de grootste elementen in je badkamer.

Ben je zelf op dit moment op zoek naar een nieuw bad? En wil je graag een bad kopen dat perfect in je badkamer past? Dan is het zaak om op meerdere factoren te letten.

Ruimte in de badkamer

Ten eerste zul je heel goed naar de ruimte in de badkamer moeten kijken. Heb je nog veel ruimte over in je badkamer voor een nieuw bad? Dan kun je eventueel kiezen voor een vrijstaand bad. Heb je alleen in een hoek nog enige ruimte nodig? Dan kun je eventueel kijken naar een inbouw bad.

Welk bad qua afmetingen in je badkamer past, hangt dus heel erg van de afmetingen af. Maar, ook de rest van de indeling is hier uiteraard van invloed op. Denk daarom heel goed na over de totale indeling van je nieuwe badkamer.

Stijl van het bad

Heb je al bepaalde ideeën over je nieuwe badkamer in gedachten? Dan weet je ongetwijfeld ook al welke stijl je in je badkamer wilt creëren. Als je dat eenmaal weet, kun je op zoek gaan naar een bijpassend bad. Dit bad moet op meerdere manieren bij de rest van je badkamer passen:

  • Kleurstelling: heb je je gehele badkamer in het donkergrijs uitgevoerd? Dan kun je je afvragen of een zwart bad wel mooi in zo’n badkamer staat. Probeer de kleur van het bad goed af te stemmen op de kleur van de badkamer.
  • Design: de hedendaagse baden worden in tal van stijlen uitgevoerd. Je kunt voor een modern bad kiezen, maar ook voor een klassieker bad. Uiteraard is het hierbij ook weer zaak dat je dit volledig afstemt op de rest van je badkamer.

Persoonlijke wensen

Bij het uitkiezen van een ligbad moet je dus goed naar je badkamer kijken. Je moet echter ook rekening met je persoonlijke wensen houden. Hoeveel geld wil je bijvoorbeeld aan je nieuwe bad uitgeven? En welke andere eisen stel je aan het nieuwe bad? Grote kans dat je bijvoorbeeld per sé met je partner in bad wilt kunnen. Als je zo’n wens hebt, zou je je pijlen op een vrij groot bad moeten richten.

Maar, zo’n groot bad moet wel weer in je badkamer passen. Zorg er daarom voor dat je echt met alle factoren rekening houdt. Dat is de enige manier om het perfecte bad uit te kiezen.