Zelf speelgoed maken

Als je een jaar of acht bent dan is de speelgoedwinkel de hemel op aarde. Felle kleuren, grappige plaatjes en stoere actiefiguren zorgen ervoor dat de kinderen bij hun ouders smeken om soms de meest extreme spullen, met de meest extreme prijzen. Daarom, mits je een beetje handig bent, kan je ontzettend goed zelf aan de slag om het leukste speelgoed te maken. In dit blog zal ik je twee ideeën geven waarna jij de zondagmiddag kan vullen om jouw kind de gelukkigste op aarde te maken.

Autokleed

Elk jongetje heeft er als kind zijnde waarschijnlijk wel eentje gehad: een autokleed. Zo’n tapijtachtige print die zich simpelweg herhaald. Hier ben je dus heel snel op uitgekeken. Wat ik zelf deed als acht jarig jongetje, was mijn autokleden tekenen. Uren en uren kon ik stoppen in het aan elkaar plakken van A4 papiertjes, om vervolgens aan de hand van mijn liniaal de meest precieze straten en gebouwen te tekenen. Je bent simpelweg jouw eigen stadplanner en dat is exact wat het zo leuk maakt. Je kan zelfs jouw eigen dorp of stad natekenen! Niks is te gek.

Boerderij

Zeker als je een boer in de familie hebt, zal jouw kind dit waarschijnlijk reuze interessant vinden. De koetjes op de wei, de trekkers door de schuur en de combine over het land. De machines nabouwen wordt was lastig, gezien de grote hoeveelheid details, maar gelukkig heeft elke boerderij ook een schuur nodig. Die kan je wél zelf maken. Op internet vind je een boel bouwtekeningen om alle afmetingen juist te hebben. Bij de bouwmarkt hoef je echt niet het sterkste hout te kopen, je kan prima voor een wat goedkopere set planken gaan. Bij de modelbouw speciaalzaak kan je terecht voor een rol dakpannen. Klinkt gek, maar is net als een rol inpakpapier die je op het dak kan leggen zodat het er net echt uitziet. De boerderij zelf kan je onwijs leuk opvullen met een set van Schleich farm world. Schleich is een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van levensechte miniatuur dieren. Dit met name voor de boerderijen. Als je het echt op en top af wil maken moet je zeker even een kijkje nemen op hun site.

En zo bestaan er natuurlijk nog veel meer soorten speelgoed die je uit eigen handen kunt creëren. Je zal er snel achter komen dat hout jouw grote vriend is. Pas met kleine kinderen wel op dat je alle splinters en scherpe randjes hebt geschuurd. Dan zal niemand zich bezeren. Veel succes!