3x de leukste wijken van Madrid

Madrid heeft altijd al hoog op mijn lijstje met must-see plekken gestaan. Het heerlijke eten, de kunstzinnige plekken, leuke winkels en vele rooftop bars zijn iedereen aan te raden. Madrid is natuurlijk de hoofdstad van Spanje en behoort zelfs tot een van de grootste steden van Europa. Er wonen zeker drie miljoen mensen in de stad en als je kijkt naar de metropool zijn dat er zelfs zeker zes miljoen. Toch voelt Madrid intiem en aangenaam door haar historische karakter, vele culturele evenementen en fijne sfeer. Er zijn natuurlijk een aantal doorgaande wegen die behoorlijk druk zijn, maar in het centrum vind je genoeg plekken waar nauwelijks auto’s rijden. Madrid is opgebouwd uit verschillende wijken, die allemaal hun eigen, duidelijk te onderscheiden, karakter hebben. Dit geeft je het gevoel elke tien minuten in een andere plaats te wandelen. Er is zo onwijs veel te zien in deze prachtige stad, maar een bezoekje aan de volgende wijken mag zéker niet ontbreken!

 

Malasaña

Malasaña, by far mijn favoriete wijk van Madrid. Het voelt een beetje alternatief, en dat is het eigenlijk ook wel. Deze wijk is echt hip, hipper, hipst, oftewel dé hipsterwijk van de stad. Het bruist er met veel restaurantjes, leuke barretjes en vintagewinkels met te leuke kleding, schoenen en accessoires. Vroeger het toneel van de Movida Madrileña, een subcultuur die is verwant aan de punk, nu het centrale punt van goed eten, uitgaan en bijzondere winkels. Midden in de wijk vind je Plaza de Mayo, een leuk plein waar je een lekker drankje kunt doen. Een ding is zeker, in deze wijk ga jij je niet vervelen.

 

Chueca

Rechts van Malasaña ligt de wijk Chueca. Levendig, trendy, traditioneel én conservatief beschrijven deze wijk het allerbeste. In Chueca komt een gemengd publiek dat vooral bekend staat om haar LGBTI+ community. Deze wijk nodigt iedereen uit zichzelf te zijn, en niets meer of minder dat dat. Chueca heeft een uitgesproken identiteit met een uitgedoste menigte en jaarlijkse Gay Pride. Aan veel balkons in Chueca zie je dan ook de traditionele Regenboogvlag hangen. Verblijf jij een tijdje in deze wijk? Dan mag een Regenboog vlag aan je woning niet ontbreken. In Chueca vind je daarnaast veel boekenwinkels, kledingzaken, leuke barretjes en een mooie Mercado waar je de heerlijkste lokale tapas kunt kopen én uitproberen.

 

La Latina

Tot slot de wijk La Latina. Deze toffe wijk laat je zien hoe het straatleven er vroeger uitzag. Het is een van de oudste wijken van Madrid met een stratenpatroon met grote pleinen en smalle straatjes. Deze wijk heeft een echt Middeleeuws karakter. Je vind hier veel locals die voor een goede sfeer zorgen, vooral ’s avonds en in de weekenden. Een lekker hapje eten kun je in La Latina het best, het wemelt er namelijk van de tapasbars en restaurantjes. Een bezoek aan de wekelijkse El Rastro mag ook zeker niet ontbreken.