Hoe kun je een auto gebruiken zonder dat je een auto bezit?

Het is in Nederland erg handig om over een auto te beschikken. Dat komt doordat ons land relatief klein is waardoor je gemakkelijk van de ene kant van het land naar de andere rijdt. Hierdoor kun je in principe overal naartoe zolang je over een auto beschikt. Toch is het niet voor iedereen aan te raden om een eigen auto te kopen. Als je een auto hebt en in de stad woont, betaal je namelijk veel geld om deze te parkeren. Daarom is het voor veel mensen die in de stad wonen en regelmatig een auto nodig hebben verstandiger om voor een andere oplossing te kiezen. 

Een auto gebruiken die niet van jou is

Je kunt tegenwoordig op verschillende manieren een auto gebruiken die niet van jou is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een auto te leasen, maar dit lost het parkeerprobleem in de stad niet op. Je hebt dan immers nog steeds een plek nodig om je auto te parkeren. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een soort abonnement waarmee je gebruik kunt maken van gedeelde auto’s. Je kunt dan in principe een autohuren zodat je bijvoorbeeld naar je werk kunt gaan. 

 

Echter, dit is lang niet zo duur als het huren van een auto bij een verhuurbedrijf. Er is namelijk een bedrijf genaamd Greenwheels waarbij je een soort auto abonnement kunt afsluiten. Dit bedrijf heeft in bijna alle Nederlandse steden een aantal punten waar je auto’s kunt lenen. Het is alleen mogelijk om hier een auto te lenen als je een abonnement hebt. Wanneer je de auto aan het eind van de dag niet meer nodig hebt omdat je thuis bent aangekomen, kun je deze op de voor de auto gereserveerde parkeerplaats neerzetten. Dit is een groot voordeel aangezien je je hierdoor nooit zorgen hoeft te maken over parkeerplaatsen. 

De voordelen van een eigen auto, maar niet de lasten

Het is erg fijn om gebruik te maken van een abonnement waarbij je geen eigen auto hoeft te kopen. Voor de meeste mensen is dit een stuk voordeliger dan het kopen van een eigen auto. Het enige waar je goed over na moet denken is of er wel een plek is waar je deze auto’s kunt ophalen in de buurt van jouw huis. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze plek te bereiken met het openbaar vervoer, maar dit maakt het een stuk minder ideaal. Het grote voordeel van het gebruik maken van dit abonnement is het feit dat je de voordelen van het hebben van een eigen auto hebt zonder dat je de problemen hebt die hierbij komen kijken.