Bevorder je slaap door het plaatsen van een rolluik

Als je erg moeilijk slaapt, dan heb je vast van alles al geprobeerd om beter te kunnen slapen. Het is erg belangrijk dat je kamer donker is zodat je hersenen het gevoel krijgen dat je moet gaan slapen. Hierdoor zal je veel sneller in slaap vallen alleen is het donker maken van je kamer soms erg lastig. Dit kan je daarom het beste doen door het plaatsen van een rolluik. Hier vind je meer informatie over waarom een rolluik plaatsen zeer handig.

 

Je slaapt beter 

Als je op de benedenverdieping woont en een rolluik hebt laten plaatsen, dan slaap je automatisch beter omdat al het licht van buiten geblokkeerd wordt als de rolluik gesloten is. Dit erg gezond voor je slaap aangezien voldoende slapen zeer belangrijk is voor onze gezondheid. We presteren namelijk slecht als we niet of niet goed hebben geslapen. Naast dat je beter slaapt, slaap je automatisch veiliger. Inbrekers slaan huizen met rolluiken altijd over omdat het forceren van een rolluik zeer moeilijk is. 

Je hebt meer privacy 

We hebben allemaal wel eens behoefte aan privacy. Normaal doen we onze gordijnen dicht maar soms is het voor voorbijwandelende mensen nog steeds mogelijk om naar binnen te kijken. Dit is erg vervelend en daarom kan je het beste meerdere rolluiken laten plaatsen rondom je woning. Houd er wel rekening mee dat als je alle rolluiken rondom je woning dicht doet, dat het er van buiten erg lelijk uit kan zien. Ook kan het gevoel van privacy ervoor zorgen dat je beter kan slapen aangezien jij je niet druk aan het maken bent over buren die in jouw slaapkamer kunnen kijken. 

Je kan aardig wat energie besparen

Tegenwoordig proberen we allemaal zo veel mogelijk energie te besparen aangezien energie steeds duurder word en we ook zuiniger om willen gaan met onze fossiele brandstoffen. Het is daarom erg handig dat je onthoud dat je drie tot twaalf procent kan besparen door het plaatsen van rolluiken rondom je woning. Het is dan wel de bedoeling dat elke raam voorzien is van een rolluik. Rolluiken zorgen namelijk voor een laag extra isolatie zodra ze gesloten zijn. Rolluiken werken ook elektrische en de meeste rolluiken kan je tegenwoordig bedienen met je mobiele telefoon. In de meeste gevallen moet je een app daarvoor installeren maar ook kan je een directe verbinding met de rolluiken maken.