De lekkerste en meest hippe drankjes van 2022

Al dat bier, wijn, cola en limonade, het is maar vermoeiend. Zo af en toe wat vernieuwing is wel op z’n plaats. We willen je daarmee graag helpen, want in deze blog zetten we de lekkerste én meest hippe drankjes van 2022 uiteen. Speciaal voor jou natuurlijk! Lees vooral verder als je benieuwd bent naar de meest dorst makende drankjes.

Kombucha

Kombucha is een sprankelende zoetzure drank gemaakt van thee. Veel mensen zeggen dat het helpt bij het verlichten of voorkomen van allerlei gezondheidsproblemen. Er is nog wel een gebrek aan wetenschappelijk bewijs, maar het drankje is zeker goed voor je. Kombucha bestaat ook al bijna 2.000 jaar. Het werd voor het eerst in China gebrouwen en verspreidde zich daarna naar Japan en Rusland. Aan het begin van de 20e eeuw werd het populair in Europa. In de westerse wereld neemt de verkoop snel toe vanwege de reputatie als gezondheids- en energiedrankje. De basisingrediënten van kombucha zijn gist, suiker en zwarte thee. Het mengsel wordt een week of langer opzij gezet. In die tijd vormen zich bacteriën en zuren in de drank, evenals een kleine hoeveelheid alcohol. Dit proces staat bekend als fermentatie, en het is vergelijkbaar met hoe melk wordt omgezet in yoghurt.

Double Dutch

Double Dutch is eigenlijk een gin tonic. Het is echter geen reguliere gin tonic, maar met mixers. De twee oprichters van Double Dutch, Raissa en Joyce, kwamen er achter dat gin tonic een wijd geaccepteerd en veel gedronken drankje is, maar dat er een gebrek was aan goede mixers op de markt. Een gin en tonic is een cocktail gemaakt van gin en tonic water gecombineerd met een grote hoeveelheid ijs. De verhouding tussen gin en tonic varieert naar kwestie van smaak, sterkte van de gin, andere drank mixers (zoals bij Double Dutch) die worden toegevoegd, etc. Gewoonlijk wordt de tonic geserveerd met een schijfje of partje limoen. Het ijs koelt de gin af, waardoor het effect van de alcohol in de mond wordt gedempt en de drank aangenamer en verfrissender smaakt

Japanse whisky

Dit is echt bij veel mensen nog niet bekend. Japanse whisky is precies zoals het klinkt; het is een whisky uit Japan. Deze whisky’s hebben een heel andere smaak vergeleken met whisky’s uit Schotland, Ierland en Amerika. Over het algemeen zijn ze veel soepeler. Probeer eens een heerlijke Hibiki of Kurayoshi uit voor een ultieme smaaksensatie.