Drie redenen om een bakfiets te kopen

In zeer korte tijd zijn bakfietsen enorm populair geworden in Nederland. Waar je ze vroeger slechts af en toe voorbij zag rijden, zie je nu steeds vaker. Deze plotseling toename in populariteit is onder andere te danken aan de mooie nieuwe designs van de bakfiets. Neem bijvoorbeeld de Lovens bakfiets. Deze bakfietsen zijn verkrijgbaar in elektrische varianten en zien er ook nog eens stijlvol uit. Hierdoor wordt fietsen een groot plezier. Ben jij benieuwd naar de andere redenen om een bakfiets te kopen? In dit artikel lees je er alles over!

Handig voor kleine kinderen

Niet alleen ouders zijn dol op de bakfiets, maar ook gastouders en kinderdagverblijven. Bakfietsen zijn namelijk zeer handig voor het vervoeren van meerdere kinderen. In plaats van een fietszitje voorop én achterop de fiets, plaats je de kinderen voortaan gemakkelijk in de bakfiets. Een ritje in de bakfiets is immers ook veel leuker dan een ritje achterop de fiets. Maak jij je zorgen over het fietsen, en vraag jij je af hoe hard je moet trappen met tegenwind? Geen probleem. Er zijn namelijk ook elektrische bakfietsen te koop! Kies bijvoorbeeld voor één van de Lovens elektrische bakfietsen. Deze zijn voorzien van een sterke motor, waardoor het fietsen met twee kinderen voorin de bak nog steeds een makkie blijft!

Een bakfiets is kostenbesparend

Ga jij momenteel met de auto naar de supermarkt, omdat je op de fiets niet alle boodschappen kunt dragen? Dat probleem is direct opgelost met de aankoop van een bakfiets. In de bak kun je namelijk veel meer boodschappen kwijt dan in een paar fietstassen. De aanschaf van een elektrische bakfiets maakt het boodschappen doen nog gemakkelijker, en zorgt ervoor dat je ook voor langere afstanden lekker de fiets kunt nemen. Dit gaat jou veel benzine en geld besparen. Daarnaast is fietsen ook veel beter voor het milieu en draag jij door de aankoop van een bakfiets bij aan een betere aarde.

Een bakfiets is veilig

Uiteraard mag je jouw kinderen niet zomaar los in de bakfiets zetten. Bij het ontwerpen van een bakfiets is er rekening gehouden met de veiligheid van de kinderen, en daarom zijn bakfietsen uitgerust met een driepuntsgordel. Je kunt jouw kinderen dus vastzetten in de gordels, zodat ze er niet uit kunnen vallen. Wil je een baby meenemen? Geen enkel probleem! Je klikt de maxi-cosi gemakkelijk in de driepuntsgordel, waardoor je ook de allerkleinsten gemakkelijk kunt vervoeren. Maak jij je zorgen over regenbuien tijdens het fietsen? Plaats dan een doorzichtige kap over de bakfiets, zodat je kinderen lekker droog blijven.