De meest vergeten ruimte in huis

Als we een huis kopen, kunnen we vaak niet wachten met het plannen van de inrichting. Wat zetten we in welke kamer neer en voor welke stijl gaan we. Van de keuken tot de woonkamer, alles wordt bedacht. In deze blog vertel ik je over het kamertje waar de minste aandacht aan wordt besteed, en dan heb ik het niet over het toilet. Ik heb het over de entree! Lees je mee?

Je voortuin als verlengstuk

Je entree begint namelijk al in de voortuin. Dat is het visitekaartje van je huis. Vaak wordt dit veel te slecht onderhouden omdat het niet gezien wordt als de ‘echte’ tuin. Terwijl dat nergens op slaat want het is net zo goed een tuin en het eerst wat mensen zien als ze bij jouw huis aankomen. Niet zo gek dus om daar iets leuks van te maken en het een beetje bij te houden.

Praktisch ingedeeld, wel zo makkelijk

Een entree heeft net als iedere andere kamer in huis een functie. Zo moet je je jas en schoenen ergens kwijt kunnen evenals sommige tassen. Een hal is vaak niet heel groot en je wilt toch alles kwijt. Zo heb je bijvoorbeeld een deurmat binnen nodig waar de schoenen op geveegd kunnen worden, maar hoe groot moet die zijn? Er zijn verschillende handige oplossingen die het mogelijk maken om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Houd het schoon

Een kleine ruimte is naast vol ook al snel rommelig. Houd het dus aan kant want als je tuintje er netjes uitziet, kan je dit beschouwen als het entree deel 2, waar men echt het huis binnenkomt. Niet zo’n gek idee dus om daar regelmatig naar te kijken en een bezem doorheen te halen. Als je het op laat ophopen, kom je straks zelf je huis niet meer in.

Eerste indruk van jou en/of jullie

Niet alleen is het de eerste indruk die men krijgt van het huis maar ook van jullie persoonlijkheid. Zodra ze op de binnenmat staan, kijken ze om hun heen en zien een impressie van de persoonlijkheid van het gezin. Vaak hangen er wel foto’s in de hal of iets dergelijks, misschien ook souvenirs van een mooie reis? Zo zie je maar dat je die hal niet mag vergeten want het is niet alleen een praktische ruimte, het is er ook een die we maar al te vaak zien en die ons als mensen weerspiegelt.