Trouwring verkopen? Zo pak je het aan

Heb je een trouwring geërfd van jouw overleden (groot)ouders en leven zij inmiddels al behoorlijk wat jaren niet meer? Dan kun je besluiten om de ring te verkopen. In dat geval levert de ring je nog wat geld op. Dit is niet het geval als je hem nog een aantal jaar in een sieradenkistje laat liggen. Een trouwring verkopen is alleen geen gemakkelijke opgave. Je moet namelijk op een aantal dingen letten. Om jou te behoeden voor fouten vertellen we je hier hoe je de verkoop van een trouwring precies aanpakt.

Bepaal de waarde van de ring

Om te bepalen of het verkopen van een trouwring interessant is, moet je eerst weten hoeveel hij waard is. Het is immers een stuk interessanter om een ring van een paar honderd euro te verkopen dan een ring van een paar tientjes. Wie de waarde van een trouwring wil bepalen, richt zich waarschijnlijk tot het internet. Gaat het om een gouden ring? Dan vind je online allerlei manieren om de waarde van goud te achterhalen. Toch is het niet verstandig om dit zelf te doen. Je kunt bijvoorbeeld een keurmerk over het hoofd zien, waardoor je de waarde van de trouwring verkeerd inschat.

Laat de trouwring taxeren

Wie wil weten hoeveel een trouwring waard is, doet er goed aan de ring te laten taxeren. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben waar zij terecht kunnen voor zo’n taxatie. Waarschijnlijk denk je al snel aan de plaatselijke juwelier. Hij kan jou inderdaad een inschatting geven van het bedrag dat je voor de trouwring kunt vragen. Doordat de juwelier ook geld wil verdienen aan de ring, betaalt hij mogelijk minder dan de daadwerkelijke waarde. Laat een trouwring daarom liever taxeren door een goudexpert.

Wil je en trouwring laten taxeren door zo’n professional? Neem de ring dan gewoon eens mee naar zo’n partij. Vaak kun je hier gewoon binnenwandelen, maar het kan zijn dat je een afspraak moet maken. Kijk daarom eerst even op de website. Voordat de goudexpert een prijs noemt, taxeert hij de ring. Deze taxatie vindt onder jouw ogen plaats, waardoor je alles op de voet kunt volgen. Als hij eenmaal klaar is, vertelt hij jou hoeveel je kunt vragen voor een trouwring.

Verkoop de ring aan de juiste persoon

Staat de prijs van de goudexpert jou aan? Dan kun je hem vaak direct de gouden trouwring met diamant verkopen voor het genoemde bedrag. Je krijgt het geld meteen contant uitbetaald, waardoor je er niet op hoeft te wachten. Er zijn ook goudexperts die jou vragen om een trouwring op te sturen voor een taxatie. Dit raden wij jou af. Waarom? Omdat er van alles kan gebeuren als je de ring opstuurt. Helaas zijn er genoeg verhalen bekend van mensen die goud opstuurden en hier nooit meer iets van hoorden. In dat geval kun je niet alleen fluiten naar jouw geld, maar ook naar jouw goud.