Is een elektrische mamafiets iets voor jou?

0
146

We fietsen graag in veel in Nederland. Het liefst nemen we dan ook nog van alles mee. Kinderen, boodschappen én de hond. Dat kan soms best zwaar zijn. Zeker als je iedere keer bruggetje op en bruggetje af moet, zoals in veel steden. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om de boodschappen met de auto te doen, maar eigenlijk is dat in de stad ook geen optie. Wat wel een optie is, is het aanschaffen van een goede elektrische fiets. Deze zijn er in veel soorten en maten, van elektrische fietsen voor scholieren tot een elektrische mamafiets.

Een elektrische mamafiets gaat je leven veel gemakkelijker maken

Want een elektrische mamafiets heeft dezelfde voordelen als een gewone mamafiets, maar dan ook nog eens met trapondersteuning. Je hebt dus, ook op de elektrische mamafiets, een lage instap, riant de ruimte voor een kinderzitje aan het stuur en nog een achterop. En er zijn zelfs elektrische mamafietsen met ruimte voor een krat voor het stuur. Je vervoert dan heel gemakkelijk twee kinderen en al je boodschappen in één ritje. Door een elektrische mamafiets aan te schaffen doe je jezelf een enorm plezier, dat weet ik zeker!

Waarom een elektrische fiets? Je hebt toch jonge benen?

Ja, ik heb nog jonge benen, en dat wil ik graag zo houden. Hoe jong je ook bent, als je in de stad fietst en continu moet remmen en weer op gang moet komen terwijl je over bruggetjes probeert te komen, dan kun je wel wat hulp gebruiken. Tel daar dan ook nog even een of twee kinderen bij op, dan kun je ongeveer wel inschatten hoe zwaar het fietsen kan zijn. Toch is fietsen de fijnste optie om je te verplaatsen, zeker in de stad. Door een elektrische fiets aan te schaffen, zul je eerder de fiets pakken en het openbaar vervoer en zelfs de auto links laten liggen.

Een elektische fiets is nogal een investering!

Dat klopt. Een elektrische fiets geven ze niet bepaald weg. En dat is ook precies de bedoeling. Je moet deze elektrische mamafiets zien als een investering in jezelf. In je conditie, maar ook zeker in je geestelijke gezondheid. Lekker de wind door je haren en nergens aan denken, behalve dan aan de verkeersveiligheid. Je kinderen kunnen heel comfortabel met je meereizen en je ziet vanaf de fiets weer iets anders dan vanuit de auto. Ook maak je, vanaf de fiets, de stad echt mee. Je bent er middenin!