Drie redenen om voor een traplift te kiezen

0
149

Wanneer het lopen niet meer zo gemakkelijk gaat, zijn er verschillende aanpassingen aan de woning mogelijk. Alhoewel het voor veel mensen best een drempel kan zijn om te erkennen dat deze aanpassingen nodig zijn, geldt over het algemeen een grote opluchting als deze hebben plaatsgevonden. Want juist door slimme aanpassingen te doen, wordt het leven weer een stuk leuker en gemakkelijker. Een traplift is een goed voorbeeld van zo’n aanpassing waar in eerste instantie vaak wat weerstand tegen bestaat. Voor de meeste mensen geldt echter dat wanneer de lift eenmaal geplaatst is, men al snel nooit meer zonder wil.

Bewegen door het huis wordt veiliger en gemakkelijker

Als het lopen lastiger gaat, dan is de trap vaak de plek waar dit voor het eerst echt tot uiting komt. Normaal lopen op een vlakke ondergrond, dat gaat nog wel. De trap op en af, dat is echter een heel ander verhaal. Logisch, want hierbij moeten niet alleen de benen veel sterker worden gebogen dan wanneer er op de grond gelopen wordt, ook het eigen gewicht moet omhoog of naar beneden worden gebracht. Wanneer het lopen lastiger gaat, is de trap vaak al snel een enorm obstakel waar flink tegenop gezien kan worden. Dit vergroot de kans op ongelukken. Niet alleen is het lichaam minder goed in staat zich voort te bewegen op de trap, met alle risico’s van dien, ook de onzekerheid waarmee een trap genomen wordt kan ervoor zorgen dat de kans op valpartijen groter wordt.

Juist om deze redenen is een traplift vaak een goed idee. De trap wordt op deze manier niet alleen een stuk gemakkelijk, maar zeker ook een stuk veiliger te nemen.

Verhuizen is vaak niet meer nodig

We horen regelmatig dat mensen besluiten gelijkvloers te gaan wonen als de jaren gaan tellen en het bewegen lastiger gaat. In een huis zonder trap. Dat kan een prima keuze zijn, wanneer de wens om te vertrekken uit de woning toch al aanwezig was. Wil men liever blijven, dan kan een traplift ervoor zorgen dat dit prima kan. De kosten voor het plaatsen ervan zijn doorgaans vele malen lager dan die van een verhuizing. Bovendien is er een kans dat er gebruik kan worden gemaakt van een traplift vergoeding. Maar ook als dit niet het geval is, is een traplift vaak een makkelijkere en goedkopere oplossing dan vooraf wordt gedacht. Meer informatie is hier te vinden: https://handicare-trapliften.nl/

Je blijft langer zelfstandig

Zelfstandigheid is een groot goed. Wanneer je niet meer alles in huis zelf kan doen doordat je bijvoorbeeld maar lastig op de bovenste verdieping kan komen, moet deze vaak worden opgegeven. Doordat een traplift een deel van de verloren mobiliteit terug kan geven, kan er vaak een stuk meer of een stuk langer zelfstandig worden geleefd.