Een juiste vloer voor je garage met vloercoating!

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten vloeren aan te leggen voor in huis of bijvoorbeeld een kantoor, maar zijn deze vloeren niet geschikt voorwerkplasteen of bijvoorbeeld supermarkten. Werkplaatsen met grotere oppervlakken dienen steviger te zijn en moeten ze ook wel tegen een stootje kunnen, wat met vloercoating is te realiseren. Een epoxy vloercoating bestaat uit twee componenten en kun je dit eenvoudig zelf aanbrengen in bijvoorbeeld je werkplaats, garage, zelfs de woonkamer en meer! 

Hoe gebruik je vloercoating?

De epoxy vloercoating bestaat uit twee componenten en kun je deze gemakkelijk zelf aanbrengen. Je hoeft niet te egaliseren en ben je dus met twee keer aanbrengen al klaar. De vloercoating van epoxy bestaat uit epoxyhars die in de fabriek al op kleur is gebracht, waardoor de unieke kwaliteit behouden blijft. De epoxyhars meng je vervolgens met de epoxyhars en kan het daarna eenvoudig worden aangebracht met een geschikte roller. Het aanbrengen van een epoxy vloercoating is daarom erg gemakkelijk, in tegenstelling tot een gietvloer waar je veel dikkere lagen moet aanbrengen. Een gietvloer is ook veel lastiger uit te voeren voor de doe-het-zelf-klusser, dus zijn de kosten bij een gietvloer ook veel hoger. 

Waarom een epoxy vloercoating?

Een vloercoating van epoxy heeft een bijzonder goede hechting op verschillende ondergronden. Hierbij kun je denken aan beton, zand cement, anhydriet, geglazuurde tegels, hout en metaal. De vloercoating hecht zich aan het oppervlak, om vervolgens op iedere ondergrond dezelfde uitharding te bieden. Wat de ondergrond ook is, met een vloercoating van epoxy beschik je over een ideale kwalitatieve vloer!

Verschillende toepassingen van vloercoating

Een epoxyvloer is gemakkelijk in onderhoud en is het een slijtvaste, dampdichte, epoxyvloer die uitstekend bestand is tegen verschillende chemicaliën. Olie, vet, benzine en reinigingsmiddelen zullen geen invloed hebben op de epoxyvloer, waardoor de epoxyvloer zeker over de juiste kwaliteit beschikt!

De epoxy vloercoating is bijna overal voor toe te passen, maar is het zeker aanbevolen om een vloercoating te gebruiken in een werkplaats, garage of bijvoorbeeld een magazijn. Je glijdt niet snel uit op een epoxyvloer en biedt een epoxyvloer de juiste stevigheid en kwaliteit!

Met een epoxyvloer beschik je dus over een juiste vloer, waar je het nu ook voor gebruikt. Je kunt de twee verschillende componeneten makkelijk mengen, aanbrengen met een roller en beschik je dus al erg snel over een nieuwe vloer. De vloercoating is simpel aan te brengen door een doe-het-zelfer, waardoor het ook nog eens een goedkope optie is. Hopelijk heb je iets aan al deze tips en kun je ze toepassen voor jouw eigen garage. Succes met de klus!