Een aantal verschillende outplacementdiensten

De werkloosheid is op een historisch dieptepunt, de aandelenmarkt staat op een recordhoogte en bedrijven doen het beter dan ooit. De arbeidsmarkt is zo krap dat bedrijven moeite hebben om gekwalificeerde kandidaten te vinden. De vraag naar gekwalificeerde kandidaten heeft een nieuwe sector van outplacementdiensten gecreëerd. Deze blog gaat in op een aantal diensten die een outplacementbureau voor jou kunnen uitvoeren. De diensten waar we wat verder op ingaan is:
spoor 2 re-integratie
outplacement
– loopbaanadvies

Spoor 2 re-integratie

Ook voor spoor 2 re-integratie kan je terecht bij een outplacementbureau. Deze kan je op verschillende manieren helpen om jou door deze fase te helpen. Wat er gebeurd is dat je gekoppeld wordt met een coach. Deze coach zal kennis met jou gaan maken. Wanneer jullie dit samen hebben gedaan. Gaan jullie een intake doen. In deze intake wordt besproken wat jouw situatie is. Vanuit dit gesprek worden er vervolgstappen genomen. Het is dus belangrijk dat je eerlijk bent tegenover jouw coach. Deze is er om jou te helpen en kan dit het beste doen wanneer jij open en eerlijk bent. Wanneer jij dit niet doet kan dat resulteren in een slechte match bij je sollicitatiegesprek. 

Outplacement

Een andere dienst die een outplacementbureau aanbiedt is zoals de naam al zegt outplacement. Met deze dienst helpt een coach jou om een goede match te zoeken tussen jou en een bedrijf. De bedoeling is dat dit een duurzame oplossing is en dus ook voor de langere termijn. Wanneer jij zoekende bent naar een baan als 50 plusser, is het lastig om ook daadwerkelijk iets te vinden. Dan kan je met een outplacementbureau dus op zoek naar een nieuwe baan. Wanneer je een bureau hebt wordt je gekoppeld aan een van de coaches. Deze zal een kennismakingsgesprek en intake met je doen. Hierdoor krijgt hij goed inzicht in wat jouw ambities zijn. Vervolgens gaan jullie het hele proces samen doorlopen. Dus van het solliciteren tot de eerste werkdag. 

Loopbaanadvies

De laatste dienst die wij behandelen is loopbaanadvies. Hierin krijg je advies over wat je volgende stap kan zijn. Dit advies komt tot stand door verschillende gesprekken. Naast de kennismaking en intake die we in de vorige alinea’s hebben behandeld. Is er ook nog een  derde gesprek. In dit gesprek hebben jullie het over jouw kwaliteiten en zwakheden. Door dit te weten kan een coach jou een nog beter advies geven over de baan die het beste bij jou past.