Groene vakantie de moeite waard!

Je hebt zin om vakantie te vieren, maar je wil wel eens wat anders. Wat dacht je dan van een groene vakantie? Volop genieten van de vrije natuur. Je zou kunnen denken aan het huren van een huisje in het midden van het bos. Je voelt dan ieder moment dat jij er bent de vrijheid. Rust en ruimte ervaar je ook als je gaat genieten in een huisje in de duinen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden en die lichten we graag toe.

Mogelijkheden groene vakantie

Heerlijk, genieten van een groene vakantie, maar wat zijn de mogelijkheden?

–    Je gaat vakantie vieren in een biologische boerderij zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

–    Je boekt een milieuvriendelijke accommodatie.

–    Een bed and breakfast waar je biologische maaltijden geserveerd krijgt.

De accommodaties moeten natuurlijk wel in de vrije natuur te vinden zijn! Tegenwoordig is het echt een trend, steeds meer mensen willen namelijk echt in de natuur vakantie vieren. Iedere dag moeten we in het gewone leven al zoveel, dus wat is er dan fijner om tot rust te komen? Denk hierbij ook aan maatregelen die je zelf kunt nemen, zonder telefoon, geen internet, geen tv, je eigen eten maken, genieten van de omgeving zonder auto! Je kunt veel wandelen en fietsen, dan is het pas echt groen en dan heb je dus echt een groene vakantie.

Maak het zelf nog groener!

Hoe vaker je in de natuur te vinden bent, hoe meer je de natuur gaat waarderen. Zorg daarom eens dat je je telefoon vaker uit gaat zetten, in het bos gaat picknicken, geniet van een moment om even niets te moeten, niets te denken, kijk naar boven en kijk om je heen, luisteren naar de geluiden van de vogels en andere dieren om je heen. In de duinen zie je de meeuwen, je luistert naar de zee… Allemaal geluiden die we niet dagelijks horen, maar waardoor we wel echt tot rust komen. Sommige mensen hebben daarom eens in de zoveel tijd de groene vakantie nodig. Zo kom je namelijk tot rust en dan kun je weer even opladen, nieuwe energie op doen, om er straks weer tegen te kunnen. In het dagelijkse leven is het vaak een sleur, we moeten te veel. Sta daarom eens stil bij wat er groener kan en begin bij je vakantie! Dit is het juiste moment om actie te ondernemen en te genieten.