Een bakkerij beginnen: wat heb je nodig?

Droom jij ervan om je eigen gemaakte banket en brood te verkopen zodat iedereen hiervan kan genieten? Misschien is het dan wel wat voor jou om een eigen bakkerij te openen. Indien dit jouw passie is, maar je liever niet voor een baas werkt is dit een goed idee. Maar wat heb je precies nodig om van start te gaan en waar moet je allemaal aan denken? Je leest het hier.

Locatie

Allereerst zul je een plek nodig hebben om je producten te verkopen. Misschien staat er ergens wel een pand te huur dat geschikt is, of begin je eerst vanuit je eigen schuur. Houd er wel rekening mee dat je vergunningen nodig hebt om voedingswaren te verkopen, het moet namelijk wel hygiënisch zijn. Huur je een pand? Ga dan eens na of je makkelijk vindbaar bent, of er al een bakker in de omgeving zit en hoeveel mensen hier daadwerkelijk behoefte aan hebben. Zo kom je erachter of voldoende klanten jouw bakker willen bezoeken.

Recepten

Zodra je de mogelijkheid hebt om jouw brood en banket op locatie te verkopen is het handig om een menu te maken. Wat zijn jouw beste recepten en waarvoor moeten klanten bij jou wezen? Zorg ervoor dat dit duidelijk is, bijvoorbeeld door gebak in de koeltoonbank te leggen, een menu op te hangen en alles op je website te vermelden. Het is erg belangrijk dat jouw klanten weten wat jouw specialiteit is, zo blijven ze terugkomen. Schrijf al je recepten uit zodat er een consistentie in je producten blijft bestaan. 

Apparatuur

Om te kunnen bakken heb je een hoop apparatuur nodig zoals een oven en andere gereedschappen. Deze apparatuur kan nogal prijzig zijn, maar je kunt hier altijd een lening voor afsluiten of je eigen spaargeld inzetten. Om te besparen op deze kosten kun je ook eens op zoek gaan naar tweedehands apparatuur, hiermee ben je vaak een stuk goedkoper uit. Zorg er wel voor dat je alle apparatuur goed reinigt en controleert voordat je het überhaupt koopt. 

Conclusie

Zie jij jezelf al de lekkerste broodjes en gebakjes maken? Doe onderzoek naar de omgeving waar je dit wil verkopen om erachter te komen of mensen hier behoefte aan hebben. Zodra mensen het beste recept proeven zullen ze vaker terugkomen, zorg daarom voor een consistent recept. Regel een goede locatie en de juiste apparatuur. Daarna is het een kwestie van tijd en liefde.