Letselschade claimen: hoe werkt dat precies?

Een ongeval heeft normaal gezien vaak grote gevolgen. Wanneer je aangereden bent, of een verkeersongeval hebt gehad moet je veel dingen regelen. Het heeft grote gevolgen voor je gezondheid, maar vaak ook financieel grote gevolgen. Meestal zijn er direct na het ongeval kosten die je moet betalen. Dit kan extra vervoer zijn, maar ook eventuele medische kosten die je moet betalen. Er is ook een grote kans dat je inkomen daalt en dit zijn allemaal schadeposten die vallen onder letselschade. Deze letselschade kun je gelukkig verhalen bij de tegenpartij in de vorm van een vergoeding. Dit kan alleen als de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval en dit moet je in de meeste zaken kunnen bewijzen. Het is daarom heel belangrijk om een letselschade advocaat in te schakelen. Wil je weten waarom? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Waarom een advocaat?

Veel mensen schakelen geen advocaat in bij letselschade, maar dit is heel onverstandig. Deze mensen schakelen geen advocaat in, omdat ze denken dat een advocaat veel geld kost. Toch is dit niet het geval en is een advocaat in de meeste gevallen volledig gratis. Dit komt doordat de aansprakelijke partij de kosten van de advocaat moet betalen. Daarnaast kan een letselschadezaak heel ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen. Er komt in deze tijd ook veel op je af en je bent vooral bezig met herstellen. Dit maakt het allemaal een stuk moeilijker om je schadeclaim te krijgen en daarom is het goed om een advocaat in te schakelen. Een advocaat kan je helpen met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en dit is een groot voordeel. Ook kan de advocaat de schadeclaim vaststellen en kan hij dit op verschillende manieren aanpakken.

Hoe hoog wordt de schadevergoeding?

De hoogte van de schadevergoeding wordt vaak bepaald door de advocaat. Dit moet accuraat berekend worden, anders is de kans klein dat het geaccepteerd wordt door de verzekeraar. Alle schadeposten moeten hierin opgenomen worden, zoals de medische kosten, inkomensverlies en de aanpassingen van je huis. Er zijn nog veel meer schadeposten die opgenomen kunnen worden en je moet hier altijd goed naar kijken. Ook moeten er bewijzen komen van de schadeposten, zodat je dit altijd aan de tegenpartij kunt laten zien. De advocaat zorgt er dan voor dat je sneller de schadevergoeding kunt krijgen en dat is natuurlijk ideaal.