Een brochure laten drukken doe je zo

Altijd al een folder of brochure willen laten drukken? Vandaag de dag is dat een fluitje van een cent. Zoek op Google naar een zoekterm als ‘folders laten drukken’ of ‘brochure laten drukken’ en je zult zien dat er direct een heleboel zoekresultaten naar boven komen. Klik er een aantal aan, kijk naar de mogelijkheden en maak je keuze. Daarna kan je verschillende elementen aanpassen, zoals het formaat van de folder/brochure, de opmaak, tekst, manier van vouwen, etc. Als je alles naar jouw wensen hebt aangepast gaat de drukkerij voor je aan de slag.

Folders laten drukken; welk formaat?

En voordat je het weet, heb jij je eigen folders of brochures in huis. Soms is het zelfs mogelijk om een enkel exemplaar te laten drukken. Vraag dus zeker naar de mogelijkheden, want er is vaak meer mogelijk dan je zelf denkt. Ga je bijvoorbeeld voor een mini folder/brochure op A6-formaat of misschien toch voor een groter formaat, zoals A4? Wil je het exemplaar geniet of gelijmd hebben? Of misschien wil je wel voor een duurzame brochure/folder gaan, gemaakt van 170 gram gerecycled papier. Het is allemaal mogelijk bij diverse drukkerijen.

Gewicht van brochure of folder

Iets anders waar je rekening mee moet houden, naast het formaat, de vouw en de manier van vastzetten van de folder/brochure, is het gewicht. Dit heeft alles te maken met het soort papier dat je gebruikt, zowel het papier van de cover als van het binnenwerk. De papiersoorten waaruit het binnenwerk zal bestaan, hebben gemiddeld genomen een gewicht tussen de 90 en 170 gram. Het mooiste is om voor de cover een zwaardere papiersoort te kiezen. Deze papiersoorten wegen gemiddeld tussen de 150 en 300 gram. 

De vouw: superbelangrijk

Folders laten drukken of een brochure laten drukken is dus makkelijker dan je misschien zou denken. Maar let wel op, want er is nog één aspect waar je goed op moet letten. Iets dat je folder of brochure kan maken of breken, figuurlijk natuurlijk, is de manier van vouwen. Ga je voor een enkele vouw, een wikkelvouw, een zigzagvouw of misschien, als je echt een waaghals bent, zelfs voor een luikvouw? Denk hier goed over na, want de manier van vouwen van het papier bepaalt voor een groot deel de look van de brochure en/of folder. Als je alles hebt bepaald en geselecteerd, heb je binnen een mum van tijd een folder of brochure in handen die precies aansluit bij jouw wensen.