Een week als ZZP’er

Het leven van een ZZP’er ziet er voor veel mensen ideaal uit. Misschien denk jij er ook wel over na om voor jezelf te beginnen? Maar hoe pak je dat dan aan? In deze blog vertel ik je meer over de punten van aandacht voor een ZZP’er. Waar moet je in een week aan denken en wat kun je regelen? Lees je mee?

Een overzichtelijke to-do lijst

Als ZZP’er ben je als het ware eigen basis, je gaat over je eigen opdrachten. En dus is het belangrijk om vanuit je zelfdiscipline aan het begin van de werkweek een lijstje op te zetten met wat er die dag of die week gedaan moet worden. Zo zorg je ervoor dat je altijd bij blijft en je werk overzichtelijk houdt. Die zelfdiscipline zorgt er een stapje verder ook weer voor dat je de boel afkrijgt.

Duidelijke planning

Hoe je de opdrachten indeelt, ligt aan je planning. Als ZZP’er bepaal je meestal ook je eigen uren. Het is belangrijk dat je hier een goede structuur in aanbrengt. Anders loop je het risico dat je werk zich gaat vermengen met je privéleven en dat je eigenlijk altijd aan het werk bent. Door je uren af te kaderen, krijg je veel meer een inzicht in wat je kan doen en wanneer je vrij hebt.

Younited als basis

Als ZZP’er kan het lonen om een eigen website te hebben en/of om je aan te sluiten bij een organisatie als Younited. Younited.nl is een platform voor ZZP’ers om zichzelf op aan te bieden. Via deze organisatie kan je in contact komen met klanten maar ook met andere ZZP’ers. Het is als het ware een ZZP community.

Rust in de tussendagen

Als ZZP’er kan het voelen alsof je opdrachten altijd doorlopen, daarom zijn rustdagen heel belangrijk. We zijn al snel geneigd om toch nog iets in die dagen af te maken of op te pakken zodat het maar gedaan is. Als ZZP’er ben je verantwoordelijk voor je eigen arbeidsomstandigheden en heb je er ook alleen jezelf mee als je door iets als een burn-out een break nodig hebt. Voorkom dit door je rustdagen optimaal te benutten.

Oog op de toekomst

Ieder mens moet zich blijven ontwikkelen en dingen blijven leren. Zo ook op het gebied van werk. Pak zo nu en dan een cursus rondom je vak op en blijf met mensen in gesprek. Op die manier blijf je jouw bedrijf vernieuwen.