Een droom die werkelijkheid wordt

0
144

Zelf vind ik het altijd heerlijk dat het weer lente wordt. De geuren, kleuren en met name de blijere mensen die over straat wandelen maken dit voor mij toch wel het favoriete seizoen in het jaar. Maar niet alleen deze punten van het mooie en gunstige weer vind ik leuk om te zien. waar ik ook erg van hou is het zien van verschillende steigers langs voorgevels, dakpannen of tegels die bij de voordeur liggen of mensen die in de voortuin bezig zijn met het voorbereiden van de tuin voor de zomermaanden.

Persoonlijk heb ik hier altijd met plezier naar gekeken. Je zou het dan ook een kleine droom kunnen noemen die voor mij in vervulling ging op het moment dat ik zélf een huis had waaraan ik ook iets kon gaan verbouwen in de lente. Ben jij benieuwd hoe dit is gegaan? Lees dan snel verder!

Het begon allemaal bij een idee

En eerlijk gezegd beginnen de meeste plannen zo, maar dit was een grote gebeurtenis in mijn leven, en daarmee zeker benoemenswaardig in dit blog. Oké, dus een vriend van mij die kwam ergens in november voor het eerst bij mij over de vloer. Na gesetteld te zijn aan de eettafel, die ik tegen de achterdeur aan heb staan, kwam hij tot de conclusie dat het een geweldig idee zou zijn om een uitbouw te maken van glas, een soort van serre. Ik woonde al een tijde in dit huis en had nooit bij de mogelijkheid stilgestaan dat ik er iets aan zou hoeven te veranderen. Tot mijn vriend me op dit ene punt attendeerde. En zo, werd het idee geboren.

De uitvoering

Maar dan zijn we er nog niet. Het idee moet namelijk ook nog uitgevoerd worden. En daar komt de lente om de hoek kijken. Snap je nu waarom ik het zo leuk vind? De hele winter ben ik bezig geweest met het plannen, uitstippelen en organiseren van de werkzaamheden. En is het dan eindelijk zo ver!

Het eerste wat ik moest doen was een Klic melding aanvragen. Dit moet je doen om te voorkomen dat er tijdens de graafwerkzaamheden leidingen of kabels worden geraakt. Als dat gebeurt, dan zit je echt in de penarie. En bovendien, het kost ook niet zo veel. Als je via de Klic-App een melding doet dan zijn de Klic melding kosten maar zo’n €43,50. En omdat je alle benodigde documentatie op één plek hebt, is het helemaal de moeite waard.

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

En dit is het laatste wat ik erover kan zeggen, want de werkzaamheden zijn nog bezig! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken, maar ik ben in ieder geval blij dat het voorwerk goed is uitgewerkt. Als jij nog gaat verbouwen dit voorjaar, veel succes!