Een verbouwing als zzp\\\\’er aanpakken

Nu we geen vakantie ver weg nemen, hebben veel mensen geld over. Of nou over, dat is natuurlijk grootspraak. Maar ze geven hun geld dan wel eerder aan iets anders uit. Zoals aan bijvoorbeeld een verbouwing. En wanneer je nu een zzp'er bent, dan stromen de aanvragen vast binnen. Want veel bedrijven hebben het zo druk dat er een lange wachtlijst is voordat je eenmaal aan je verbouwing kan beginnen. Veel mensen willen dat niet, dus dan is het een mooie start als zzp'er om hier je geluk uit te pakken en een grote stempel te drukken.

Zorg dat je altijd goed voorbereid bent

Vooral omdat je in deze tijd veel werk kan binnenhalen is het belangrijk dat je dan ook altijd goed voorbereid bent. Dit zorgt natuurlijk ook voor positieve reacties van jouw klanten. En dan zullen ze nog sneller nog een keer aan je denken of je aanbevelen bij vrienden of familie. En met spullen bestellen of zorgen dat je alles op voorraad hebt of snel geleverd, is het soms handig om een partij in de hand te nemen, zodat je hier een samenwerking mee kan doen. Dat scheelt natuurlijk ook al veel. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijker sanitair kopen bij Bouwmaat of een verwarming bestellen bij bouwmaat. Zo zorg je er wel voor dat je altijd voorzien bent van materialen en spullen, zodat je elke klus goed kan beginnen, maken en afronden. En dat zorgt dat je een mooi klantenbestand kan opbouwen en je netwerk laat groeien wanneer je dit ook goed doet. 

Spannende tijd

Het blijft natuurlijk altijd spannend wanneer je voor jezelf gaat beginnen. Maar het is altijd een mooie uitdaging die je niet zomaar uit de weg moet gaan. En wanneer ambitie ligt bij ondernemen, dan moet je die ook met twee handen vol aangrijpen. Want het is belangrijk dat je doet wat je leuk vindt. En veel mensen zullen denken nu in de coronacrisis dat voor jezelf beginnen geen slimme zet is. Maar het is altijd een spannende keuze die je maakt. En wanneer je het echt wilt is het een keuze die je ooit moet maken, dus waarom dan niet nu? Uiteindelijk ben je blij als je de keuze hebt gemaakt en je aan je netwerk hebt gewerkt. Dat maakt veel al goed natuurlijk. Dus wanneer begin jij?