Feest op kantoor

Het jaar kruipt langzaam verder en dat betekent dat we alweer bijna bij de laatste maanden van het jaar zijn aangekomen. In ons persoonlijke leven betekent dat dat het feestseizoen weer bijna van start gaat en die vieringen worden natuurlijk ook een beetje op het kantoor gevierd. Maar hoe regel je dat nu op een leuke en praktische manier? In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

De voorbereiding vooraf

Je kan het beste nu al beginnen met het treffen van voorbereidingen. Je denkt misschien: in september al? Maar ja, het regelen van feestelijkheden voor op kantoor is best een werkje en het moet natuurlijk niet in de weg gaan staan van je dagelijkse werkzaamheden. Door de voorbereiding uit te spreiden, kost het je niet zoveel moeite en tijd en dat scheel dan ook weer stress.

Samen of voor de rest

Je hoeft het natuurlijk ook niet alleen te doen. Als je weet wat de wensen zijn, wat er geregeld moet worden en wat dat allemaal kost, kan je alleen of samen aan de slag. Vaak vinden collega’s het ook nog wel leuk om mee te helpen maar als werkgever moet je dat zelf beslissen. Het is namelijk ook erg leuk om het als een verassing te houden. Door te kijken wat de wensen zijn op kantoor kan je ervoor zorgen dat iedereen extra blij is. Je doet het tegen voor de collega’s.

Dingen doen en/of uitpakkingen

Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen hippe kerstpakketten maar ook voor een activiteit. Voor een activiteit moet dan wel een werkdag uitgetrokken worden en het is lastiger om iets te vinden wat iedereen leuk vindt en kán doen. Een cadeautje zoals een kerstpakket is misschien minder een viering op het moment maar het valt over het algemeen bij iedereen goed en het is ook leuk natuurlijk om de boel uit te pakken.

Extraatje voor de sfeer

Zo’n extraatje is vooral leuk om de werknemers een hart onder de riem te steken en zo de waardering vanuit het bedrijf te laten blijken. We willen het op de werkvloer uiteraard professioneel houden maar zo’n viering kan ook de sfeer enorm ten goede komen en het kan de band tussen collega’s versterken. Zo komt iedereen met een lach aan op kantoor en dat is voor iedereen leuker. En laten we eerlijk zijn, iedereen houdt van een viering en een cadeautje op z’n tijd.