De ultieme droom: een schoon huis

Een rommelig huis is iets wat veel mensen niet echt fijn vinden. Maar het huis opruimen kost vaak veel tijd. Dan beginnen we nog niet eens over het grondig schoonmaken ervan! Een doorlopend schoon huis is iets waar veel mensen alleen van kunnen dromen. Maak deze droom toch waar door de simpele, onderstaande tips te volgen.

De was

Vieze was lijkt al snel op heel veel troep. Het hoopt zich op, ligt overal rond het huis en kan moeilijk zijn om op te ruimen omdat het overzicht is verdwenen. Plus, alles in het huis moet gewassen worden! Om alles schoon te houden, is het slim om de was meteen te sorteren op kleur. In plaats van twee grotere manden voor lichte en donkere kleuren, kan er gebruikt worden gemaakt van meerdere, kleinere manden. Op deze manier worden alle kleuren meteen gesorteerd en hoeft het alleen in de wasmachine gedaan te worden. Het sorteren van de kleding duurt een stuk langer dan het in de wasmachine doen en deze aanzetten, dus het is handig om dit meteen te doen. Zo worden er geen stapels vieze was gecreëerd!

De keuken

Schoon koken is mogelijk om te doen. Koken kan veel rommel brengen met losse stukjes eten en alles wat gebruikt wordt tijdens het koken. Stapels met gebruikte pannen en spatels, overig bestek en etensresten zouden meteen opgeruimd worden tijdens het koken. Om dit goed te doen, is het makkelijker om het koken voor te bereiden. Mix bijvoorbeeld wat gemixt kan worden en snijd alle groentes. Zo is er wat meer tijd tijdens het koken zelf om alle lege pakken weg te gooien en het aanrecht schoon te maken. Dan hoeft dit niet gedaan te worden nadat het eten gemaakt is en blijft er geen vieze keuken achter.

Vuilniszakken

Het klinkt misschien wat gek, maar het hebben van goede vuilniszakken is echt het halve werk om een huis schoon te houden. Met de goede vuilniszakken kunnen alle rommeltjes weggegooid worden om het huis zowel schoon als leeg te houden. De perfecte vuilniszakken hebben de correcte hoeveelheid inhoud voor de prullenbak waar het in zit, passen goed bij het soort afval en hebben de correcte dikte. De dikte van vuilniszakken wordt uitgedrukt in micron. Hoe hoger dit getal is, hoe steviger de vuilniszakken zijn, hoe beter de zakken zijn voor zwaarder afval. Door de correcte dikte te krijgen, weet je dat de zak niet zal scheuren.

Komo vuilniszakken zijn over het algemeen goede vuilniszakken en zijn te kopen in de supermarkt. Vuilniszakken die niet goed te vinden zijn in de supermarkt kunnen gekocht worden op 123toilet.nl afvalzakken. De perfecte vuilniszak bij elk beetje afval.

Opruimen

Deze tip is een moeilijke gewoonte om aan te leren voor veel mensen, maar het zal het leven een stuk makkelijker maken: leg alles terug op het plekje na gebruik. In plaats van spullen rond te laten slingeren, kan het terug gelegd worden nadat het gebruikt is. Zo blijft elk huis troepjes- vrij. Zoals gezegd, is het moeilijk voor de meeste mensen om deze vaardigheden aan te leren, omdat het elke keer meer werk is dan het rond laten slingeren. Een tussenstap om het natuurlijker te laten voelen, is om aan het einde van de dag een schoonmaakrondje te doen. Zo hoeft het niet allemaal in één keer gedaan te worden na een aantal dagen, maar wordt het dagelijks bijgehouden.