Goud verkopen, hoe pak je het aan?

0
429

De munten die we vandaag de dag gebruiken zijn niet meer van goud, maar die van vroeger mogelijk wel. Heb je een lading oude munten gevonden bij het opruimen van een woning? Dan kan het maar zo zijn dat hier munten van echt goud tussen zitten. Mogelijk zijn deze munten geld waard. Je moet in dat geval wel eerst achterhalen hoeveel ze waard zijn. Veel mensen gaan hierbij de fout in. En zo zijn er nog wel een aantal valkuilen bij de verkoop van goud. Daarom kun jij vast en zeker wel wat tips gebruiken voor goud verkopen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Veel mensen zoeken wat op het internet en bepalen vervolgens hoeveel zij ervoor willen hebben. De kans dat je op deze manier op de juiste prijs uitkomt, is niet groot. Wil je een reële prijs hebben voor jouw goud? Dan doe je er goed aan dit te laten taxeren door een expert, zoals Goudwisselkantoor. Zo’n taxatie kost jou hier niets. Bovendien taxeren de professionals jouw goud waar je bij bent. Op deze manier weet je zeker dat alles op de juiste manier verloopt. Als de expert naar het goud gekeken heeft, stelt hij de prijs vast.

Ga op zoek naar een koper

Blijkt uit een taxatie dat jouw goud flink wat geld waard is? Dan kan het interessant zijn om het van de hand te doen. Tegenwoordig kun je gouden munten en sieraden op verschillende plekken verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld eens bij de juwelier in de buurt langsgaan. Dit is mooi dichtbij, maar wellicht krijg je niet altijd het juiste bedrag voor jouw goud. Niet iedere juwelier is namelijk gespecialiseerd in de inkoop van goud.

Om toch de juiste prijs te krijgen, richt jij je tot een goudexpert. Veel mensen beginnen hun zoektocht naar zo’n expert op het internet. Hier vind je tegenwoordig talloze partijen die zich voordoen als professionele goud inkoper. Uiteraard wil je alleen zaken doen met een betrouwbare partij. Richt je in dat geval eens tot Goudwisselkantoor. Jij kunt deze professionals bijvoorbeeld een gouden tientje verkopen. De verzamelwaarde van deze munt kan overigens hoger liggen dan de goudwaarde. De expert van Goudwisselkantoor brengt jou hier uiteraard van op de hoogte.

Denk er goed over na

Wil je een gouden ring verkopen, maar heeft deze voor jou een bepaalde (emotionele) waarde? Dan is het begrijpelijk dat je twijfelt om er afstand van te nemen. Gelukkig hoef je niet direct te beslissen als je naar een goudexpert gaat. De taxatie is immers vrijblijvend, waardoor je alle tijd hebt om erover na te denken. Heb je na een tijdje besloten dat je de ring toch wilt verkopen? Dan kun je opnieuw bij de expert aankloppen. Doordat de taxatie afhankelijk zal zijn van de goudprijs op dat moment, kan het zijn dat er een nieuwe taxatie gedaan moet worden. Verkoop je jouw ring aan Goudwisselkantoor? Dan krijg je jouw geld direct uitgekeerd. Je kunt ervoor kiezen om het geld contact te ontvangen, maar je kunt het ook op jouw rekening laten storten.