Het meest Hollandse vervoer

Nu de winter bijna hier is, gaan we veel meer naar binnen om te schuilen van de kou. We kiezen ook voor beschutting als het gaat om vervoer en pakken sneller het OV of de auto als we die ter beschikking hebben. Maar het makkelijkste en meest Hollandse vervoersmiddel is toch wel de fiets. In deze blog vertel ik je meer over de fiets en waarom dit het ideale vervoersmiddel is. Lees je mee?

Jong geleerd is oud gedaan

Al vanaf jonge leeftijd leren we in Nederland fietsen. Eerst doen we dat met zijwieltjes en het is dan ook een heel ding als de zijwieltjes eraf gaan. Dat is heus niet in alle landen zo. We gebruiken op jonge leeftijd de fiets al om onze grove motoriek te ontwikkelen, om mee te spelen en om mee naar school of vriendjes te fietsen, vaak onder begeleiding van een volwassene.

Goed voor de portemonnee

Een fiets is niet alleen voor jonge mensen een leuk vervoersmiddel, ook voor volwassenen is het perfect. Veel plekken in Nederland liggen op fietsafstand van elkaar en dus is een auto vaak niet nodig. Dat scheelt geld in de eerste aankoop maar ook in brandstof en onderhoud, wat dat betreft is een fiets gewoon veel goedkoper. 

Lekker makkelijk

Het is ook heel makkelijk in de zin dat je dit vervoersmiddel altijd kwijt kan en overal makkelijk tussendoor kan fietsen. Daarnaast kan je op een fiets veel meer meenemen dan je misschien denkt. Zo kan je met fietstassen al je boodschappen vervoeren en kan je met kinderzitjes zelfs je twee koters mee op pad nemen. Het is dus niet alleen goedkoop maar ook hartstikke handig.

Buiten en in beweging

Daarnaast blijf je in beweging als je gaat fietsen en kom je ook nog eens buiten. Doordat je in beweging blijft, heb je het minder koud in de buitenlucht en is zo’n fietstochtje dus dubbel zo goed voor je gezondheid en ervaar je alleen de lusten en niet de lasten!

Veilig weggezet

Een fiets kan je ook makkelijk opbergen. Je hoeft niet op zoek naar een dure parkeerplek in de stad maar je moet hem wel op slot zetten anders raak je hem misschien kwijt. Je wilt geen fiets kopen, om deze vervolgens kwijt te raken. Berg je fiets daarom goed op in een eigen berging, beveiligde fietsenstalling of koop een heel dik fietsslot zodat jouw trouwe ros niet zomaar ergens naartoe gaat waar jij geen weet van hebt.

Veel fietsplezier!