Moeite met de opvoeding, opgelost

Je hebt vast weleens gehoord van het gezegde: ieder huisje heeft zijn kruisje. Ieder gezin loopt weleens een keer ergens tegenaan en dit kan te maken hebben met de opvoeding van je kindje. Wellicht merk je dat jullie vastlopen en dat dit het gezin allesbehalve ten goede komt. Dan wil je dit wel oplossen. In deze blog geef ik je wat tips zodat je misschien tot een oplossing kunt komen. Lees je mee?

Bewust van de oorzaak

Het is belangrijk om niet alleen aan symptoombestrijding te doen maar op zoek te gaan naar de oorzaak, de bron waaruit het probleem ontstaan is. Alleen zo kan je het ook echt oplossen en stop je met enkel temperen. Alles heeft een oorzaak en ondanks dat er jouw kind vaak een ‘onhandelbaar kind’ genoemd kan worden als het om dit soort problemen gaat, is dit meer een resultaat. Je kind is niet onhandelbaar maar vertoont onhandelbaar gedrag. Dit betekent niet dat het probleem niet net zo groot is maar vooral dat je geen negatief label op je kind plakt.

Opvoedhulp en/of gezin coaching

In het geval van opvoedingsproblemen is het raadzaam om te kiezen voor opvoedhulp of gezinscoaching. Als uw kind jong is wordt er vaak gekozen voor opvoedhulp. Opvoedhulp wordt geboden in ambulante vorm. Het helpt ouders met de opvoeding maar kan ook de kinderen en jongeren helpen qua communicatie met de ouders. Gezin coaching biedt ondersteuning aan het hele gezin en zien we veel bij gezinnen met oudere kinderen. Dit omdat er ook veel gesprekken bij komen kijken. Het kan zowel heel intensief als minder intensief zijn.

Geduld en advies

In gesprek met een professioneel kan heel veel bieden. Een blik van buitenaf kan confronterend zijn maar ook veel nieuwe inzichten geven. Het is dan ook cruciaal als je met de handen in het haar zit om hulp te vragen. En het kan lang duren, geduld is een schone zaak want dit helpt met zowel de communicatie als het begrip over en weer.

Wat Groeii jullie kan bieden

Voor deze hulp kan je allemaal bij Groeii terecht. Werp eens een kijkje op de website van www.Groeii.nl of de hulp die jij nodig hebt, geboden wordt. Als je te maken hebt met problemen in het gezin, is de kans groot van wel. Groeii is namelijk een bedrijf dat gespecialiseerd is in het helpen van gezinnen die problemen ervaren als het gaat om de kinderen en de opvoeding.