Houtgestookte hottubs, een nieuwe trend

Wie houd er nou niet van lekker verwarmd water. Jammer genoeg brengt dit vaak veel stookkosten met zich mee. Bij een hottub kopen heb je natuurlijk al meer dan zat geld uitgegeven, dan wil je niet dat de energie rekening ook nog eens flink stijgt. Gelukkig bestaat er het fenomeen houtgestookte zwembadverwarming wat ook erg goed kan worden toegepast op hot tubs. Zo hoef je alleen maar wat blokken hout in te slaan en kun je al genieten van het heerlijk warme water. 

Een milieuvriendelijke methode

Vandaag de dag staat natuur en milieu bewustheid centraal. Energie is vaak niet zo duurzaam als dat we zouden willen. Wanneer je je hottub verwarmt via elektriciteit brengt dit niet alleen veel verbruik en kosten met zich mee ook is dit niet heel milieuvriendelijk. Stroom wordt vaak opgewekt via centrales die de lucht bevuilen. Ook een hottub verwarmen met gas is geen beter idee, ook dit is erg vervuilend. Het klinkt misschien wat raar, maar je hottub verwarmen met hout is zeker geen slechte optie. Niet alleen krijg je heerlijke temperaturen, omdat je kleinschalig hout verbrand is dit een stuk fijner voor het milieu. Natuurlijk moet alles wel met mate worden aangehouden en is het niet de bedoeling dat er een enorme stapel met hout komt dat in een klap wordt verbrand. Met relatief weinig hout kom je namelijk al een heel end, meer is zeker niet nodig. Daarnaast geeft het ook een ander gevoel, de geur en het geluid van knisperend hout kunnen voor extra ontspanning zorgen. 

 

Veiligheid

Hout kan snel vlam vatten, dit is handig voor als je het wil aansteken maar erg onhandig wanneer dit juist niet de bedoeling is. Mocht je de keuze maken om je nieuwe hottub te verwarmen met stookhout, dan komen daar een aantal veiligheids risico's bij kijken. Hier hoef je niet van te schrikken want met een paar simpele aanpassingen is alles veilig en wel en kun je in alle rust genieten van je heerlijk warme hottub. Als eerste moet er een plek zijn waar het hout bewaard kan worden. Je wilt natuurlijk niet dat het stookhout te veel wordt aangetast of nat regent en je lang moet wachten voordat je het kunt gebruiken. Maak daarom een plekje waar je het hout netjes en droog bewaart. Houd dit wel zo veel mogelijk uit te buurt van brandgevaarlijke plekken. Daarmee kom je al een heel end.