Een koninklijk kinderfeest!

Er is er één jarig! En dat is jouw kleintje! Weer een rondje om de zon en dat betekent dat het tijd is om jouw kindje is in het zonnetje te zetten en wel met een heus verjaardagsfeestje. Misschien heb je er al een paar georganiseerd of misschien is dit de eerste, hoe het ook zit, in deze blog geef ik tips voor een waar prinsen en prinsessenfeest. Lees je mee?

Voor jouw prins of prinses

Aangezien het feest ter ere is van jouw kindje, is het belangrijk dat je met hem of haar afstemt wat hij of zij leuk vindt en zou willen. Als ouder zijn we snel geneigd dat maar in te vullen maar tenzij het een verassingsfeest is, zou ik het overleggen. Niet alleen weet je dan zeker dat je de plank niet misslaat, kinderen vinden het vaak heel leuk om mee te mogen beslissen.

Van de decoratie tot aan de hapjes

En als je dan weet wat er geregeld moet worden, mag de juiste setting voor zo’n themafeest natuurlijk niet ontbreken. Zodra de locatie bekend is en de dag is daar kan de boel versierd worden als een heuse feestzaal en/of paleis! En natuurlijk passen we ook de hapjes en drankjes aan want de boel moet er wel heel erg koninklijk uit zien. Op internet staan tal van tips over hoe je dit kan doen!

Iedereen in kostuum

Een themafeest vraagt om de juiste decoratie maar ook om de juiste aankleding van de gasten uiteraard. Geef je kindje een mooie assepoester jurk cadeau zodat hij of zij die direct kan dragen en aan alle vriendjes en vriendinnetjes kan laten zien. Of misschien gaat de voorkeur uit naar een Doornroosje jurk, kijk wel uit dat ze niet door het feestje heen slaapt dan! Zorg dat de haartjes mooi zitten en verwelkom samen de gasten in stijl!

Vorstelijke activiteiten

En op een feestje moet natuurlijk ook veel plezier gemaakt worden. Misschien wil je wel een springkasteel inhuren, dat past perfect bij het thema! Of gaan jullie spelletjes doen die zijn omgetoverd tot een speciale prins- en prinsesseneditie. Dit is een manier om jouw kindje helemaal in het zonnetje te zetten, van het moment dat hij of zij opstaat totdat ze naar bed gaan. Op die manier maak je het een dag om nooit meer te vergeten. En ik weet zeker dat het je in dank afgenomen wordt. Het hoeft niet eens heel moeilijk te zijn, aan plezier zit immers geen prijs. Maar de lach die je ervoor terugkrijgt, als ouder weet je dat dat onbetaalbaar is.