Hét geheim voor een droomslaapkamer

Hoe creëer jij de slaapkamer van je dromen? Is dat een kwestie van een lits juemaux van SNURK of een dekbedovertrek dieren, of zit er meer achter? Waarom je je slaapkamer of die van je kind, partner of huisgenoot ook een make-over wil geven (of het nu een grote interieur verbouwing is of een hoognodige sfeeraanpassing), lees gauw verder voor alle tips & trucs voor het creëren van een droomslaapkamer. De perfecte slaapkamer is dichterbij dan je denkt!

 

 Functioneel tevreden 

 

Bij de meeste interieurontwerpen is de eerste vraag vaak: Wat is de primaire functie van deze ruimte? En de tweede: En is deze ruimte ook op die functie ingericht? Bij een slaapkamer ligt het natuurlijk simpeler, en daarmee ook ingewikkelder. De primaire functie van een slaapkamer is namelijk, nou ja, slaap! Er is echter toch nog een vraag te stellen; iedereen ontspant namelijk anders. Sommigen willen voor het slapengaan nog even rustig kunnen lezen; anderen kijken televisie of mediteren. Een slaapkamer moet ook op deze secundaire functies ingesteld zijn, anders kom je niet tot rust in je eigen slaapruimte. Goed licht om bij te lezen dus, en een warm beeldscherm of überhaupt warm licht als je moeite hebt met in slaap komen. Je slaapkamer moet een plek zijn waar je helemaal ontspant, en dus is de eerste vraag in dit geval: Hoe kom jij tot rust? 

 

Detailwerk 

 

Mensen denken soms dat een make-over van een kamer ontzettend veel geld, tijd of moeite moet kosten. Niets is minder waar! De sfeer van een ruimte zit namelijk niet per se in de structurele integriteit, en zelfs niet in de meubelstukken (al kan een oud gothic bureau met schedelpoten wél een bepaalde sfeer opwekken). Veel vaker zit de sfeer van een kamer in de details; de kleuren van de dekbedovertrekken en kussens, de kleur van de muur en de decoraties die er hangen. Hierom is het goed om na te denken wat voor sfeer jij nodig hebt om in te kunnen ontspannen; vervolgens kan je hier je decoraties op aanpassen. Het is goed om te weten dat je niet een hele structurele verandering hoeft te doen; een keer goed opruimen, wat meubels verplaatsen en nieuwe kleuren introduceren kan de truc al zijn. 

 

Het creëren van je droomslaapkamer is lastig, maar dat hoeft het niet te blijven. Met het juiste inzicht in jezelf én de juiste kleuren komt die kamer er binnen no time!