Inspiratie voor een volgende vakantie

Voor veel mensen is het plannen van een volgende vakantie een leuke bezigheid. Het is altijd fijn om te weten dat er een nieuwe vakantie of reis in het vooruitzicht is. Hier lees je over twee landen die geschikt zijn voor je volgende reis. IJsland en Namibië verschillen erg veel van elkaar, maar zijn allebei leuk om zelf te ontdekken. De interessante uitzichten en steden zorgen sowieso voor een topvakantie.

Weidse natuur en kleine stadjes

Namibië is een land van uitgestrekte landschappen, het is dan ook het op één na dunbevolktste land ter wereld. Een goede manier om dit land te verkennen is door een rondreis. Alleen al tijdens het rijden kan je je verbazen over het steeds veranderende uitzicht. Onderweg zijn er genoeg adembenemende dingen om voor te stoppen. Een voorbeeld is het Etosha nationaal park, waar je verschillende wilde dieren kan tegenkomen, zoals zebra’s, neushoorns en olifanten. Een deel van dit park is een witte zoutvlakte. Namibië heeft ook de grootste kloof van Afrika, de Fish River Canyon. Hier vind je verschillende uitzichtpunten, bijvoorbeeld voor een zonsopgang of juist het zien van de Melkweg. Ook kan je verschillende stadjes bezoeken. Swakopmund is een stadje met 45.000 inwoners en ligt aan de Atlantische Oceaan. Hier kan je over het strand of de boulevard lopen, of een dagje de winkels bekijken. Vanaf de Oceaan heb je de kans om dolfijnen te zien. De beste tijd om Namibië te bezoeken is tussen mei en november.

Geisers, watervallen en papegaaiduikers

Een hele andere kant op en een ander landschap, maar ook IJsland is een bezoek zeker waard. De bekendste plek hier is de Blue Lagoon, een warmwaterbron. Het land heeft nog veel meer te bieden. Een bezoek in de zomer is heel anders dan een bezoek in de winter. In de zomer wordt het namelijk bijna niet donker, in de winter ligt er sneeuw en heb je de kans om het noorderlicht te zien. Vanuit de hoofdstad Reykjavík kan je al een deel van de natuur ontdekken. De stad zelf is ook de moeite waard, met een goed nachtleven en verschillende musea. In het nationale park Thingvellir vind je de Silfra kloof en kan je duiken. Hier in de buurt is de Gullfoss, een waterval van 32 meter hoog. Meer naar het Noorden van het land vind je het meer Mývatn. Dit is deel van een vulkanisch gebied en heeft daardoor thermale baden. Deze plek is iets rustiger dan de Blue Lagoon.