Je droom verwezenlijken door te beleggen

Vrijwel iedereen heeft bepaalde dromen en vrijwel altijd is daar geld voor nodig. Geld dat je misschien op dit moment niet hebt. Daarom is het verstandig om tijdig na te denken over hoe je deze dromen gaat waarmaken en beleggen is een van de manieren waarop je dat kunt doen. Het is misschien niet de eerste keus voor veel mensen, want geld sparen voelt een stuk veiliger. Echter, de rente is op dit moment zó laagt dat sparen vrijwel niets meer oplevert, in tegenstelling tot beleggen. Wanneer je je risico’s slim spreidt en belegt in aandelen met een laag risico beleg je zeer verstandig en heb je over een aantal jaren een groter vermogen dan nu. Een vermogen dat je kunt gebruiken om die langgekoesterde droom waar te maken!

Wat levert beleggen je precies op?

Veel mensen vragen zich af wat beleggen ze precies kan opleveren. Dit is natuurlijk lastig te zeggen, want dit hangt af van veel verschillende factoren. De manier waarop je belegt en de hoeveelheid risico die je neemt bepalen uiteindelijk hoeveel je geld na verloop van tijd waard is. Hoe meer risico je neemt en dus hoe offensiever je belegt, hoe sneller je kapitaal kan groeien, maar hoe meer je tevens kunt verliezen als het misgaat. Dit is vooral een slimme zet voor mensen die reeds over veel kapitaal beschikken, waar ze prima zonder kunnen. Is het simpelweg jouw doel om je geld opzij te zetten en war meer rente te krijgen dan op een normale spaarrekening? Dan is beleggen op defensieve wijze slimmer. Je neemt dan weinig risico (of spreidt deze risico’s meer) waardoor het weliswaar wat minder oplevert, maar je ook minder geld verliest als het misgaat.

Zelf beleggen of kiezen voor vermogensbeheer

Als je hebt besloten dat je wilt starten met beleggen kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar ook een expert inschakelen. Vermogensbeheer is zeer interessant voor mensen die zelf te weinig verstand hebben van beleggen en toch hun kapitaal willen laten groeien. Je geeft dan zelf aan in hoeverre je bereid bent risico’s te nemen, wat je van het beleggen verwacht en welke aanpak bij je past. Jouw persoonlijke beleggingscoach stelt dan een plan voor je op en kiest de obligaties die het beste bij je passen. Hoe dan ook, beleggen is al mogelijk vanaf zo’n €10.000, dus denk niet dat je pas kunt starten als je een groot kapitaal hebt opgebouwd. Met een beleggingscoach kan iedereen direct starten met beleggen, dus jij ook!