Kartonnen dozen kopen? Hier moet je op letten

0
116

Een kartonnen doos kan voor verschillende dingen gebruikt worden. Je kan het nodig hebben om bijvoorbeeld je producten in op te sturen, om spullen in op te bergen of je hebt het nodig voor de verhuizing. Ongeacht het doel is het natuurlijk eerst belangrijk dat je kartonnen dozen gaat aanschaffen. Hierbij zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wil je weten waar je het beste op kan letten bij het aanschaffen van kartonnen dozen? Lees dan snel hieronder verder.

De juiste grootte

Kartonnen dozen zijn er in allerlei groottes. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de grootte die je nodig hebt. Het is vanzelfsprekend dat een groter product, een grotere kartonnen doos nodig heeft. Heb je verhuisdozen nodig? Die wil je vaak in een redelijk grote maat kopen zodat er genoeg in past. Het is belangrijk dat je er niet te veel spullen in stopt. Een kartonnen doos heeft natuurlijk ook een bepaald gewicht dat gedragen kan worden.

Tegenwoordig kan je ook een kartonnen doos op maat laten maken. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is ten eerste beter voor je portemonnee. Hoewel veel mensen denken dat kartonnen dozen op maat duurder zijn, is dat niet het geval. Je schaft namelijk de juiste hoeveelheid karton aan waardoor het goedkoper wordt. Hiernaast is het beter voor het milieu, omdat er dan minder bomen gekapt hoeven te worden.

Opvulmateriaal

Wanneer je kartonnen dozen gebruikt om producten van bijvoorbeeld je bedrijf op te sturen naar klanten, kan het voorkomen dat je opvulmateriaal nodig hebt. Opvulmateriaal wordt gebruikt om een kartonnen doos op te vullen zodat het product niet los in de doos heen en weer gaat. Het is belangrijk dat je hieraan denkt wanneer je kartonnen dozen gaat kopen die niet op maat zijn gemaakt.

Probeer het opvulmateriaal af te stemmen op je bedrijf zodat het een mooi geheel wordt. Daar worden klanten vaak gelukkig van. Dit heb je vast en zeker ook een paar keer zelf meegemaakt. De klanten zullen hoogstwaarschijnlijk sneller bij je terugkomen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen voor je bedrijf.

Goede kwaliteit

Het is belangrijk dat een kartonnen doos van goede kwaliteit is. Dit geldt voor de meeste dingen die je wil aanschaffen natuurlijk. Kijk daarom goed naar de kwaliteit. Goedkopere kartonnen dozen zullen vaak van minder goede kwaliteit zijn. Je betaalt vaak voor hetgeen dat je ontvangt. Wil je graag zelf zien hoe de kwaliteit is? Dan kan je vast wel in de winkel gaan kijken naar de kwaliteit. Zo kan je meteen voelen of de kartonnen dozen een beetje stevig zijn.

Zijn de spullen die je wil vervoeren of opsturen kwetsbaar? Dan wil je waarschijnlijk voorkomen dat de kartonnen doos kapotgaat waardoor de inhoud van de doos ook stuk gaat. In dat geval kan je het beste kiezen voor iets dikkere kartonnen dozen. Zijn je spullen aan de zware kant? Dan is het belangrijk om te kiezen voor karton die gemaakt is van dubbele golf. Gaat het bijvoorbeeld om een dekentje? Dan voldoet een standaard doos vast ook wel.