Raamdecoratie op maat laten maken: waarom is het zo belangrijk?

Steeds meer mensen laten hun raamdecoratie op maat maken. Dit is niet zo gek, ieder interieur is immers anders. Ieder mens heeft zijn eigen unieke smaken, eisen en wensen. Daarom kiezen mensen ook voor meubilair van verschillende materialen en stijlen  wanneer ze een woning gaan inrichten. Hierop is raambekleding op maat perfect af te stemmen! Ook de afmetingen van de ramen variëren per huis. Moet het ene raam extra verduisterd worden en moet het andere raam juist wat meer uitzicht bieden op de omgeving? Met raambekleding op maat is dit geen probleem! Daarom doe je er goed aan te kiezen voor raamdecoratie op maat, volledig aangepast op jouw unieke wensen, voorkeuren en stijl. Past raamdecoratie op maat bij jou? Je leest het in dit blog! 

 

Raamdecoratie op maat: wat is het? 

Raamdecoratie heeft in iedere kamer weer een andere functie. Ga je gordijnen uitzoeken voor in de woonkamer? Dan moeten deze aan hele andere eisen en wensen voldoen dan de gordijnen in de slaapkamer. Dat is de eerste manier waarop jij kiest voor raamdecoratie op maat: je kiest de juiste raamdecoratie voor de juiste kamer. Ook het interieur van de kamer speelt een belangrijke rol; is de kamer modern en strak ingericht, of heb je juist een meer landelijk, klassiek of romantisch interieur? Voor ieder interieur kies je natuurlijk voor andere soorten raambekleding. Echte raamdecoratie op maat gaat echter nog een stapje verder: wanneer je bijvoorbeeld kiest voor rolgordijnen op maat, dan kun je deze uitkiezen in de perfecte maten voor het raam en zo van de ultieme privacy genieten op de gewenste momenten, maar ze ook weer open kunt doen op andere momenten. Ook bijvoorbeeld maatwerk zwarte jaloezieën, kunnen op zo’n manier afgewerkt worden dat er geen enkele inkijk in jouw woning is.

 

Welke voordelen heeft raamdecoratie op maat voor mij?

  1. Raamdecoratie op maat wordt volledig op de afmetingen van jouw ramen gemaakt en past dus altijd perfect.

  2. Je kunt volledig zelf de kleur en stijl van de decoratie kiezen, zodat het een perfecte toevoeging vormt op je interieur.

  3. De raamdecoratie is aan te passen met aanvullende opties; je kunt het zo luxe maken als je zelf wil. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektrisch bedienbare raambekleding.

  4. De transparantie van de raambekleding is volledig aan jou; kies je voor volledig verduisterend of juist voor lichtdoorlatende raambekleding en decoratie? Jij kiest!

  5. Zelf kiezen hoe je de raambekleding wil bedienen. Ga je rolgordijnen op maat laten maken? Dan kun je hier kiezen voor elektrische besturing, of voor een ketting of veer.