Spullen om altijd in huis te hebben

0
203

Stel je voor, de dijken breken door of er komt een virus vanuit Azië aanwaaien waardoor de maatschappij plat komt te liggen. Even naar de supermarkt gaan zit er dan niet in, en je zal het waarschijnlijk ook zonder stroom moeten doen. Hoe hou je het dan een tijdje goed uit in je huis? In deze blog vind je een antwoord op deze vraag. Lees daarom snel verder en ontdek wat zeker weten onmisbaar is ten tijde van nood!

Conserveren is key

In rampscenario’s is het vaak niet gemakkelijk om zomaar voedsel te kopen, en daarom is het raadzaam om ten allertijden een kleine noodvoorraad in te slaan. Eten in blik is hierbij altijd een goede keus, aangezien het gemakkelijk te bewaren is en niet snel beschadigd. Zorgt dat je ten allertijden voor minstens een week aan eten hebt liggen. Zo heb je altijd een kleine buffer voor als de nood aan de man is!

Schijn licht op de situatie

Als de stroom uitvalt is het wel zo fijn om in het holst van de nacht wat licht te hebben. Daarom is het een goed idee om altijd een pak waxinelichtjes te hebben liggen. Ben je echter opzoek naar een iets permanentere oplossing? Zorg dan dat je tenminste een goede zaklamp in huis hebt, met voldoende batterijen natuurlijk. Een Ledzaklamp heeft dan al snel de voorkeur, omdat deze doorgaans een stuk langer meegaan dan de meer conventionele zaklampen. Voor de echte preppers, een bouwlamp in combinatie met een accu zorgt ervoor dat je ook zonder stroom bijvoorbeeld je tuin verlicht kan houden! Je hebt genoeg keus en aanbod voor dit soort zaken op BES LED.

Eerste hulp bij ongevallen

Wanneer de vlam in de pan slaat kan het een geruststellend gevoel zijn om altijd de nodige EHBO benodigdheden in huis te hebben. Je kan natuurlijk beginnen met een kant en klare doos van bijvoorbeeld de drogist. Deze hebben vaak wel de echt noodzakelijke spullen, maar het is alsnog raadzaam om zelf erop uit te breiden. Voeg bijvoorbeeld een extra doosje van je medicijnen toe, zodat je altijd een reserve hebt. Ook is het handig om wat pijnstillers en voldoende desinfecterend middel aan je EHBO doos toe te voegen. Toiletpapier en vochtige doekjes zijn ook een goede toevoeging, zo kan je toch een beetje je eigen hygiëne op pijl houden. Tevens wil je natuurlijk niet meteen je weerstand omlaag brengen in het geval van een ramp, dus een pot multivitaminen is ook zeker aan te raden!