Lente, de tijd van doen!

0
267

De lente staat weer voor de deur, nog eventjes en er kan weer genoten worden op terras. Lekker in het prille zonnetje terwijl de natuur om je heen tot bloei komt. De vogels fluiten, de bloesem zit in de bomen, alles voelt weer als nieuw! Misschien is het daarom wel zo dat een hoop mensen zin krijgen in een grote schoonmaak zo net na de winter. Maar er is natuurlijk zoveel te doen, en daarom staan in deze blog een aantal hele leuke ideeën om deze lente eens uit te voeren. Laat je dus inspireren en steek je handen uit de mouwen, het is tenslotte lente, de tijd van doen!

Ga de tuin in!

Zelf ben ik zodra de dagen weer wat langer worden vaak in de tuin te vinden om alvast de nodige voorbereidingen te treffen voor de zomer. Lekker wat nieuwe plantjes planten en de bestaande even een welverdiende snoeibeurt geven hoort daar natuurlijk allemaal bij. Maar je kan ook groter uitpakken. Ga bijvoorbeeld voor een prachtige overkapping in je tuin. Zo wordt je terras in de lente en zomer een soort tweede woonkamer. Zelf heb ik vorig jaar een prachtige overdekte veranda aangelegd en sindsdien zit ik eigenlijk alleen nog in de winter binnen! Echt, verandas en overkappingen zijn iedereen aan te raden! Maak er dus deze lente een project van en wie weet zit jij deze zomer heerlijk af te koelen tijdens een zomers buitje, zonder nat te worden natuurlijk!

Ga op verkenning

Zelf krijg ik geen genoeg van alle bloesem en bloei die er te zien is. De natuur is wellicht op zijn mooist, en daarom is het ook een extra goed idee om eens lekker toerist in eigen land te spelen. Ga bijvoorbeeld eens lekker erop uit met de fiets, opzoek naar de mooiste bloesems! Zelf heb ik hier als amateurfotograaf natuurlijk extra veel lol in, maar ook met je smartphone kan je tegenwoordig prachtige plaatjes schieten van al dat moois, leuk voor je insta natuurlijk! Woon je in de omgeving Amsterdam? Dan is de Japanse kersenbloesem tuin in het Amsterdamse bos een goeie plek om te beginnen. Hoewel het er wel ongelofelijk druk kan worden! Je kan natuurlijk ook met de auto naar een natuur gebied om te wandelen, maar door te gaan fietsen in je omgeving zie je soms net wat meer bijzondere dingen, waar je vervolgens gemakkelijk eventjes bij pauzeert. Zo kan je in een dag een hoop prachtige plekjes bezoeken die je normaal waarschijnlijk nooit gezien had!