Tips bij het verzekeren van een motor

Je motor verzekeren is wettelijk verplicht op het moment dat je deze op de openbare weg wilt gebruiken. Dit betekent dat als je een motor koopt, je deze direct wilt verzekeren bij een verzekeraar. Je wilt niet zomaar een verzekering afsluiten als je hier geen verstand van hebt. Je moet namelijk rekening houden met verschillende factoren, zodat je de beste motorverzekering kan vinden voor je motor. Er zijn namelijk verschillende soorten verzekeringen en diverse aanbieders waar je terecht kunt. Waar moet je nu echt op letten? En hoe kies je de beste motorverzekering? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Verschillende verzekeringen

Wil je je motor verzekeren? Dan zal je eerst moeten kijken naar de verschillende soorten verzekeringen die je kunt uitkiezen. Op het moment zijn er 3 verschillende soorten verzekeringen en is iedere verzekering goed voor wat anders. Je hebt bijvoorbeeld een WA-verzekering voor motoren, die je alleen gebruikt voor goedkope motors. Deze verzekering dekt alleen de kosten die je maakt met een ongeluk, als je zelf niet fout zit. Daarnaast is er een beperkt cascoverzekering en tenslotte is er een all risk motorverzekering. De allrisk motorverzekering is alleen handig om te nemen als je een dure motor hebt. Het is namelijk belangrijk dat de motor altijd vergoed kan worden door de verzekeraar. De allrisk motorverzekering kost natuurlijk wel meer en de maandelijks premie is een stuk hoger dan een normale WA verzekering.

Bij een motorverzekering afsluiten komt veel kijken en je moet goed kijken naar het eigen risico. Je kunt vaak zelf bepalen hoeveel eigen risico je wilt hebben en dit bepaald ook je premie. Met een hoog eigen risico, hoef je weinig premie te betalen. Dit betekent wel dat je met schade aan je voertuig zelf meer moet betalen. 

Vergelijken

Veel mensen sluiten een motorverzekering af zonder deze goed te vergelijken. Op het internet zijn er meerdere websites, die je kunt gebruiken om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Bij het vergelijken van motorverzekering is het van groot belang dat je goed naar de prijs kijkt. De prijs is niet het allerbelangrijkste en je moet ook goed kijken naar de diensten van de verzekeraar. Kijk eventueel naar de reviews van de aanbieder, zodat je meer te weten komt over wat de klanten vinden van de aanbieder. Heb je een goede verzekeraar gevonden? Mooi, want je kunt dan de motorverzekering afsluiten en de openbare weg op gaan.