Van een lege huls naar een aangekleed huis

0
177

Zit jij ook weleens thuis op de bank, om je heen kijken en denk je dan: wat een kale boel? Nou dan ben je niet de enige. Veel mensen worstelen met de inrichting van hun huis. Hoe zorg je er nu voor dat niet enkel de hoognodige meubels in huis staan? Hoe maak je het gezellig zonder dat de hoeveelheid aan decoraties overweldigend wordt? In deze blog geef ik je tips. Lees je mee?

Mannelijk en gezellig

Veel van mijn mannelijke vrienden kampen met dit probleem. Als ik bij hen de woonkamer binnenstap, staat daar een zwarte bank en niet veel anders. Maar ik ken ook zat vrouwen die niet verder komen dan de basis. Decoratie wordt snel als iets ‘vrouwelijks’ of tuttigs gezien. Maar dat is het niet. Het is een stukje visueel maar ook fysiek comfort in huis, denk maar aan sierkussens. Die hoeven helemaal niet in een bloemenprint op je bank te liggen. Maak van tevoren voor jezelf een selectie in kleuren die je in huis wilt en materialen die daarbij passen. Zo is leer bijvoorbeeld een materiaal dat meteen een stoere look aan je huis geeft. Denk bijvoorbeeld aan leren kussens op de bank, of ga voor een salontafel van metaal.

Eigen snuisterijen

Een huis wordt ook heel erg ‘eigen’ als daar meubels in staan die specifiek van jou zijn. denk hierbij bijvoorbeeld aan fotolijstjes en souvenirs van je favoriete vakantieplekken. Maar ook snuisterijen die je over de jaren heen verzameld hebt en laten we ook de boeken niet vergeten! Als je te veel in huis zet, gaat het er rommelig en ongeorganiseerd uitzien. Kijk dus goed wat waar moet en zet niet alles op één plek.

Planten mogen niet ontbreken

Planten horen in ieder huis. Ze brengen een beetje leven in de brouwerij. Ga bijvoorbeeld voor mooie planten kantoor. Zo decoreer je de boel maar is de decoratie niet te afleidend. En planten slaapkamer zijn ook altijd een goed idee. Deze kunnen namelijk een hele rustgevende werking hebben. Planten kan je online kopen op de website van Wout.nl. Snel en eenvoudig, je huis inrichten was nog nooit zo makkelijk.

Meer is minder

De term ‘meer is minder’ geldt ook voor je huis maar te weinig is natuurlijk ook niks. Als je wat decoratie items hebt, kan je veel meer experimenteren met wat te veel of te weinig is door dingen neer te zetten, combinaties te maken en zo te kijken wat past.