Vergeet-me-niet: wat kun jij doen om geld in te zamelen?

0
114

Je kunt een actie om geld in te zamelen voor een goed doel zelf opzetten. Als je een goed doel gekozen hebt, dan kun je op de website van dat goede doel – bijvoorbeeld Alzheimer Nederland – allerlei ideeën opdoen. Het is goed te bedenken wat je wilt gaan doen en hoeveel tijd je erin wilt investeren. Want hoe belangrijk het ook is om geld in te zamelen voor een goed doel, het moet wel leuk blijven. Als je al je tijd erin stopt, dan kan het je zelfs tegen gaan staan. Begin dus klein en bouw uit als je meer wilt doen. Pak het niet direct te groots aan.

Zelf een actie om geld in te zamelen voor een goed doel beginnen?

Dat is een goed idee! Je kunt – vooral samen met je kinderen – heel wat bereiken. Wat denk je bijvoorbeeld van het maken van leuke armbandjes of sleutelhangers? Ben je van plan om geld in te zamelen voor Alzheimer, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om hun symbool, het vergeet-me-nietje, te verwerken in de armbandjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om muziek te maken op Koningsdag of een andere feestdag en dan een bordje te plaatsen bij het bakje voor de fooien onder vermelding van het doel voor het geld.

Is koken of bakken je hobby?

Dan kun je via de diverse sociale media je kookkunsten en baksels aan de man brengen. Mensen zijn vaak bereid om meer te betalen als je aangeeft dat de opbrengst van jouw kook- of bak kunsten naar een goed doel gaat. Wat extra aanvullende informatie bij je online advertentie kan dan ook helpen. Wist je dat maar liefst 1 op de 5 mensen in Nederland komen te lijden aan een vorm van dementie? En dat die verhouding voor vrouwen maar liefst 1 op de 3 is?

Geef je een feest?

Dan kun je in plaats van cadeaus vragen ook een giftbox neerzetten. In deze giftbox kunnen mensen een donatie doen. Het is dan wel verstandig om dat al op de uitnodigingen te zetten. Mensen hebben immers tegenwoordig nog maar weinig contant geld bij zich.

Je ziet deze giftbox ook vaak op uitvaarten staan. Dan vragen de nabestaanden van de overledene om geld in de box te doen in plaats van bloemen. 

Je kunt ook doneren aan stichting Alzheimer Nederland. Dit kun je doen door een eenmalige gift, een maandelijkse donatie of door het opnemen van Alzheimer Nederland in je testament. Hoe je ook geeft en hoeveel je ook geeft: alle beetjes helpen om dementie te bestrijden!