Dromen over een goed geïsoleerde woning

0
60

Iedereen heeft wel een droom wanneer ze jonger zijn. Velen wilden brandweerman worden of astronaut, anderen wilden weer heel graag met paarden werken of juist influencer worden. Mijn droom zag er alleen heel anders uit. Ik droomde niet over een beroep, nee, ik droomde ervan om later in een héél groot huis te wonen en dat huis te voorzien van goede isolatie, zodat ik altijd in een warm huis zou wonen.

Waar dit idee precies vandaan komt, is niet helemaal helder voor mij. Dat de droom ondertussen realiteit is geworden, dat weet ik wel. Benieuwd hoe is mijn droomhuis heb vormgegeven? Lees snel verder en je komt erachter!

Hoe ik aan de woning kwam

Het begon allemaal op een regenachtige dag in de zomer. Soms heb je dat hé van die dagen die na een warme periode wat verlichting brengen in de lucht. Zo was het ook op deze dag. Op de een of andere manier werd ik naar buiten getrokken en voelde ik aan dat ik een rondje moest gaan hardlopen. Dit rondje resulteerde erin dat ik in een deel van de stad terecht kwam waar ik nog nooit eerder was geweest. Op dat moment begon het nóg harder te regenen dan het al deed. Ik wilde schuilen onder een boom op straat, maar een vriendelijke meneer die buiten aan het werk was om iets te verstevigen tegen de zware regenval riep mij naar binnen.

Het was een prachtig huis, van buiten en van binnen. Een geweldig netjes bijgehouden tuinpad leidde mij naar de drempel van het huis. Eenmaal binnen viel het mij op dat er wat rommel stond in de gang. Meneer was bezig met het aanleggen van muur isolatie, maar de rommel van het verbouwen was niet groot genoeg om het huis in pracht en praal te doen verminderen. Grote ramen, kroonluchters, lange hal: het leek wel alsof ik een kasteel binnen was gestapt. Meneer nodigde mij uit voor een kopje thee tot de regenbui over was gewaaid.

Zo raakten wij aan de praat. En wat bleek? Hij was het huis aan het renoveren om zo de waarde te doen toenemen voordat hij het ging verkopen. Het doel was om van energielabel D naar A te gaan. Hoe hij dat wilde realiseren? Door onder andere radiatorfolie te kopen! “Maar met alleen HR-radiatorfolie kopen ben je er nog niet, toch?” zei ik. “Nee dat klopt,” zei meneer, “maar ik heb de ramen al gedaan, evenals de vloer en het dak. Ik zit nu in de laatste fase en dan kan ik het verkopen!”.

Ik kreeg een helder moment en zonder te aarzel vroeg ik hoeveel hij ervoor wilde hebben. Voordat ik het door had, waren we aan het onderhandelen over de voorwaarden en na de regenbui, liep ik naar buiten met eens schriftelijke toezegging waarmee ik het huis zou kunnen overnemen. Gek hoe de dingen lopen!