Waarom Turkije de perfecte bestemming is voor 2020

0
147

De winter ebt langzaam weg, al is het nog lang niet warm genoeg om lekker buiten te zitten. Toch zullen de bloemetjes langzaam aan tevoorschijn komen in de komende weken. Samen met dat gevoel van lente, en dus aanstaande zomer, krijgen veel mensen zin in genieten van een sterk zonnetje. Tijdens een eventuele zomervakantie kan je dat met een beetje geluk in Nederland doen, maar als je zeker wilt weten dat je een week lang kunt genieten van de zon, kan je beter een ander oord opzoeken. Er zijn veel mooie plekken om te bezoeken om maximaal van de zon te genieten, maar één daarvan kan ik zelf heel erg aanraden. Turkije is een perfecte bestemming om de zomervakantie, of een andere vakantie, door te brengen. Er zijn een behoorlijk aantal redenen om jouw tickets Turkije te boeken, en die leg ik je hier uit!

Geschiedenis en cultuur

Goed, Turkije heeft mooie stranden en je kunt er lekker zonnen, maar we beginnen even met een andere trekpleister. Turkije heeft een van de rijkste geschiedenissen van Europese landen. Tijdens de Griekse mythologieën, en mogelijk daarvoor al waren er grote beschavingen op het land dat nu Turkije is. Niet alleen zijn de ouderwetse opgravingen te zien in Turkije, ook de meer recente gebouwen zijn voor veel dorpen en steden uniek aan de regio. Uiteraard is Istanbul een plek die je gezien wilt hebben, maar ook andere plekken door het hele land zijn zeker de moeite waard!

Genieten van luxe op vakantie

De bevolking van Turkije speelt in de toeristische gebieden ook heel erg in op toerisme. Daarom is het een plek om heerlijk te kunnen genieten van alles wat een vakantie zo mooi maakt. Luxe hotels, lekker eten, genieten op het strand met een koud drankje en allerlei avontuurlijke activiteiten, het kan allemaal. Voor iedereen is er dus wel iets te doen in Turkije wat precies bij zijn of haar droomvakantie past. Je kan de hele week op het strand liggen zonder iets te kort te komen, maar je kan ook elke dag iets nieuws zien en iets anders ondernemen. Zowel de activiteiten en de natuur bieden meer dan genoeg voor een vakantie.

Geen visum meer nodig

Voorheen hadden Nederlanders zonder Turkse nationaliteit altijd een visum nodig om Turkije in te mogen. Ongeveer rond het publiceren van dit artikel verandert dit, namelijk op 3 maart 2020. Vanaf die datum kan je negentig dagen in Turkije verblijven zonder een visum nodig te hebben. Wel moet je een paspoort hebben dat nog zes maanden geldig is wanneer je Turkije weer verlaat.