Cadeau voor mijn vader

0
197

Sinds ik jong ben heb ik al een hele goede band met mijn vader. Omdat ik zijn enige zoon ben en hij voor de rest dochters heeft, was hij blij dat hij met mij kon voetballen en ravotten. Hij vond het altijd maar saai dat zijn dochters van hele erge meiden dingen hielden. Mijn zussen speelden vroeger de hele dag door met poppen en theeservies. Ik vond het wel leuk om met hun mee te spelen. Maar vaak vond mijn vader dan dat ik te vrouwelijk bezig was. Dus pakte hij dan mijn voetbalschoenen en lokte mij mee naar buiten voor een potje voetbal. Omdat ik voetbal heel leuk vond ging ik bijna altijd met hem mee. Ik vond het ook heel leuk om samen met hem te zijn, dan voelde ik mij speciaal. 

Trainer

Op een dag werd hij ook mijn voetbaltrainer, dit vond ik wat minder leuk. Want hij trainde ons hele voetbalteam, dus er waren ook jongens die hem irritant vonden. Dan schaamde ik mij wel eens voor hem dat hij zo fanatiek was. Maar hij bedoelde het allemaal goed. Toch was ik blij toen hij het jaar daarna een ander team ging trainen, een team waar ik niet in speelde. Thuis zijn we wel altijd samen blijven voetballen op het veldje bij ons achter. Hier stonden twee kleine goals tegenover elkaar, we deden dan altijd een wedstrijdje. In het begin won hij altijd, maar naarmate ik ouder werd begon ik steeds vaker te winnen. Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik hem dik inmaakte. We hadden die avond in de tuin gegeten met het gezin. Ik en mijn vader hadden samen achter de barbecue gestaan. 

Eerste keer grote winst

Na het toetje waren we lekker gaan voetballen. Dat was de eerste keer dat ik met meer dan zeven punten verschil van hem had gewonnen. Maar misschien kwam het gewoon omdat hij te veel van het vlees en stokbrood had gegeten. Tenminste, dat was de smoes die hij gebruikte. Omdat ik hem zo dankbaar ben voor alle tijd die hij met mij doorbrengt. Heb ik besloten dat ik opzoek ga naar cadeau ’s voor hem. Ik had online al wat gave cadeau ’s gevonden, riemen, happy socks en onderbroeken. Zelf zat ik te denken aan een portemonnee. Want die van hem ziet er wel heel erg versleten uit.  Hij is wel heel erg gehecht aan de huidige die hij nu heeft. Dus ik zal opzoek moeten gaan naar eentje die daar heel erg op lijkt.