Wat kosten houten lamellen?

Vandaag de dag is het niet alleen noodzaak om zonwering te hebben die praktisch is, maar er ook nog eens mooi uitziet. Je wilt je ramen natuurlijk niet bedekken met lelijke zonwering. Daarnaast moet voor de meeste mensen zonwering zo min mogelijk ruimte in beslag nemen. Een keuze om te maken is dan ook houten lamellen. Je leest in dit artikel meer over de kosten van houten lamellen.

 

Wat kosten houten lamellen?

Houten lamellen hoeven helemaal niet duur te zien als je naar het kostenplaatje kijkt. Zoals bij zoveel producten kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt van minimaal 150 euro uitgaan voor de goedkoopste houten lamellen. Let wel dat daarbij de montage is inbegrepen. Overigens geldt voor houten lamellen dat hoe groter het is en hoe sterker het materiaal is, hoe hoger de kosten. Je kunt van de maat en materiaal uitgaan dat je zo tussen de 100 en 590 euro betaalt en voor de montage tussen de 85 en 115 euro. Dat is relatief erg goedkoop ten opzichte van andere soorten zonwering.

 

Hoe is de prijs opgebouwd van houten lamellen?

Genoemde prijzen vertellen je waar je gemiddeld rekening mee moet houden als je houten lamellen gaat aanschaffen. De grootste kostenpost zijn de materialen van de houten lamellen. Voorzie voor deze kostenpost dan ook 70 procent van de facturatieprijs. De andere 30 procent kan voorbehouden voor arbeidskosten waarbij ook de voorrijkosten zijn inbegrepen.

 

Wat beïnvloedt de kosten van houten lamellen?

Naast dat je rekening moet houden met de afmetingen van de lamellen is het ook belangrijk om naar de materialen te kijken die je gaat gebruiken voor je houten lamellen. Houten lamellen zijn wat dat betreft een stuk duurder dan bijvoorbeeld aluminium. Je moet ook rekening houden met de montagekosten. Die vallen weg als je besluit om de houten lamellen zelf te monteren, maar het kan een lastig karwei zijn. Houten lamellen ophangen is makkelijk voor specialisten en je weet zeker dat het dan ook goed gebeurt. Neem het zekere voor het onzekere als je niet helemaal overtuigd bent van je eigen klushanden.

 

Hoe kun je kosten besparen?

Relatief zijn houten lamellen dus een van de goedkoopste zonwering, maar toch kan je ook geld besparen. Ten eerste kan dat om te besluiten de lamellen zelf op te hangen. Ten tweede is om de aangekochte lamellen zelf op te halen en tot slot is het slim om diverse offertes aan te vragen bij verschillende specialisten. Je zult merken dat er veel verschil in de kosten zit.