Wegdromen op het werk bevordert concentratie

0
211

Ik mag graag wegdromen op een lange werkdag. Hoewel ik in de ochtend vaak geconcentreerd bezig ben en mijn gedachten zelden afdwalen, gaat het in de middag vaak mis. Je kent het denk ik wel: de beroemde lunchdip. Het wordt dan erg lastig je gedachten ergens bij te houden. Vooral als het ook nog mooi weer is en je door het raam een paar geluksvogels buiten ziet wandelen en fietsen. Dan word ik toch wel jaloers en dan droom ik van alle dingen die ik nu zou kunnen doen in plaats van te werken. In mijn dromen zoef ik in mijn Volvo xc60 occasion naar mijn favoriete bestemmingen. Daar heb ik er talloze van, overigens, want ook als ik niet droom, maar echt vrij ben, ga ik overal heen. Ik begin in mijn droom natuurlijk de dag bij mijn favoriete bakker voor een heerlijk kopje koffie met een verrukkelijk gebakje. In mijn droom kan ik er daar gerust een paar van eten want ik kom natuurlijk niet aan. Dan zou de droom in een nachtmerrie veranderen.

En weer verder

Nadat ik over de gebakjes heb gedroomd, ga ik toch maar weer verder met mijn werk. Met dagdromen kan ik echt uren zoet zijn en dat vindt mijn baas vast niet goed. Maar ik permitteer mijzelf toch de rest van de middag nog een paar van die momenten. Want eerlijk is eerlijk: even wegdromen tijdens een werkdag bevordert de concentratie. Even met iets anders bezig zijn dan met het computerscherm, helpt om je aandacht er weer goed bij te houden en om nieuwe ideeën op te doen. Dus na de gebakjes stap ik in mijn dromen weer in mijn Volvo xc60 occasion en zoef verder over de rustige, stille wegen. Ja, het is een droom, hè? In het echt zijn die wegen hier niet zo stil.

In de zon wandelen

Ik ga in mijn dromen naar het mooiste plekje van Nederland en daar ga ik in de zon heerlijk wandelen. Ik kan alleen al uren zoet zijn om te bedenken wat dan precies het mooiste plekje is, maar goed, daar ga ik dan: lekker wandelend in de zon. Natuurlijk kom ik altijd een bankje tegen en dan zie ik mezelf al helemaal zitten. Ik voel bijna de stralen op mijn gezicht. Meestal realiseer ik me dan dat ik weer echt verder moet met mijn werk. Toch voel ik me weer opgeladen alsof ik daadwerkelijk buiten ben geweest. Wegdromen helpt de hersenen weer energie te verzamelen, denk ik. Dus gun jezelf ook een paar van die momenten. Droom even lekker weg op je werk!