Dromen van kinderen op moederfiets

0
173

Al toen ik heel jong was, droomde ik over het moederschap. Voor mij was in ieder geval een ding duidelijk: ik wilde ooit moeder worden. Al het andere was voor mij trouwens een stuk minder duidelijk. Ik had geen idee welk beroep ik wilde leren of waar ik naartoe moest op die ene unieke reis die je in je leven maakt. Omdat ik nogal lang bezig was met al die keuzes duurde het ook best lang voordat ik aan het moederschap toekwam. Maar toen ik eenmaal mijn eerste kind in mijn armen hield, was mijn droom uitgekomen. En de tweede volgde vrij vlot. Mijn geluk kon niet op. Mijn leven was compleet. Maar ja, laten we eerlijk zijn: het moederschap is niet een constante droom. Integendeel, soms ontstaan er toch wel wat irritaties of praktische problemen. Een heel praktisch probleem voor mij werd het vervoer van de kinderen naarmate ze ouder werden. Mijn man had de auto nodig, maar de oudste moest inmiddels naar school. Dus wat doe je dan? Je koopt een moederfiets.

Moederfiets: veilig en praktisch

Ik moet wel bekennen dat ik nooit echt van een moederfiets hen gedroomd. Want het leek me best eng met een kind voor en achter op de fiets. In mijn beleving was dat meer een nachtmerrie. Hoe zorg je dat alles veilig is en blijft? Hoe bewaar je je evenwicht? Maar ja, de oudste moest naar school en lopen was te ver weg. Dus ik ging opzoek naar een veilige en praktische moederfiets. En die heb ik ook gevonden. Hij is niet alleen heel veilig, maar hij fietst heerlijk. Natuurlijk vergde het wel enige oefening om de kinderen veilig op de fiets te krijgen en er weer af. Maar ik word er steeds handiger in, merk ik. En we genieten alle drie van de tochtjes naar school. Inmiddels ben ik ook wel zo zeker dat ik met mijn kinderen heerlijk de natuur in fiets.

Korte tijd

Uiteindelijk zal ik maar een hele korte tijd met twee kinderen op de fiets fietsen, want de oudste wil al zelf gaan oefenen. Maar mijn mooie moederfiets blijft voorlopig toch bij mij want ik ben er inmiddels aan gehecht en aangewend. En nu droom ik fietstochtjes met de kinderen die hard voor me uitfietsen terwijl ik op mijn gemak achter ze aan kom. Die droom is al dichtbij. Al met al blijft het moederschap voor mij toch vooral een mooie belevenis.